Δεν πρόλαβαν να πιάσουν δουλειά κι άρχισαν τα απεργοσπαστικά επιχειρήματα

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2009

Ο τίτλος στο δελτίο ειδήσεων του Mega: "Η αιφνιδιαστική απεργία εμπόδισε την ενημέρωση για το λουκέτο". Δίπλα στην παρουσιάστρια ο Γιώργος Οικονομέας, ένα από τα πολλά φρικιά του '70 και του '80 που μετεξελίχθηκαν σε γιάπηδες, καλοπληρωμένα φερέφωνα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Υποστηρίζει πάνω-κάτω ότι "ενώ εννοείται ότι συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε τις απεργίες του κλάδου μας" (sic, ευτυχώς που δεν μας είπε ότι ήταν και στην χθεσινή περιφρούρηση στο Κορωπί), "η αιφνιδιαστική απόφαση της ΕΣΗΕΑ για 24ωρη απεργία εμπόδισε την ενημέρωση των πολιτών για το φλέγον αυτό ζήτημα".

Πρόκειται για το γνωστό απεργοσπαστικό επιχείρημα που ακούγεται σε οποιαδήποτε κινητοποίηση του κλάδου μας κι έχει ως στόχο το ιδεολόγημα της "ενημέρωσης των πολιτών" να σταθεί εμπόδιο σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στην βιομηχανία των ΜΜΕ. Να υπενθυμίσουμε σε οποιαδήποτε μεγαλοδημοσιογραφο ή συνάδελφο που αναμεταδίδει τέτοιου είδους επιχειρήματα ότι η ενημέρωση είναι ένα πεδίο ταξικής σύγκρουσης, αφού παράγεται από εργαζομένους, αλλά διαμορφώνεται με βάση τα κριτήρια των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, και πάνω απ' όλα με βάση την λιγούρα τους για θεαματικότητα, διαφημίσεις, κέρδη...

Οπότε και κάθε απεργία στα ΜΜΕ είναι μια καλή ευκαιρία να μεταδοθεί η φωνή που φιμώνεται από την εργοδοσία, η φωνή των εργαζομένων, να εκδοθούν δηλαδή απεργιακά φύλλα, να μεταδοθούν αγωνιστικές εκπομπές στις δημόσιες ραδιοσυχνότητες, να κυκλοφορήσουν ριζοσπαστικά εργατικά κείμενα στο διαδίκτυο. Όλα αυτά που έβαλαν μπροστά συλλογικά και χωρίς την διαμεσολάβηση των αφεντικών τους οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο και στον City 99.5.

Οπότε ας μας κάνουν την χάρη οι "συνάδελφοι" που (ξανά)θυμήθηκαν μετά από δυόμιση δεκαετίες να νοιαστούν για την στρατηγική των εργατικών αγώνων να κάτσουν στην θεσούλα τους, να απολαύσουν τον παχυλό μισθό τους και να μας αφήσουν εμάς να τρέχουμε και να παλεύουμε για μια ριζικά διαφορετική μορφή ενημέρωσης.

Να υπενθυμίσουμε με την ευκαιρία μια πρόσφατη εκτεταμένη ανάλυση μας γύρω από το συγκεκριμένο απεργοσπαστικό επιχείρημα:

http://katalipsiesiea.blogspot.com/2009/04/blog-post_06.html

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP