Ειδήσεις αντιπληροφόρησης

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του αγωνιστή Νίκου Κουνταρδά, ο οποίος έχει προβεί εδώ και μέρες σε απεργία πείνας και δίψας. Ο Νίκος, ο οποίος είχε συλληφθεί για δήθεν μη παρουσίασή του στο Α.Τ Ξάνθης, ξεκίνησε την απεργία πείνας και δίψας εδώ και 18 μέρες (16/05), δεχόταν να λαμβάνει υγρά από τις 23 έως τις 27 Μάη ενώ έκτοτε και μέχρι τις 03/06 συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας. Μόλις χτες (03/06) άρχισε και πάλι να δέχεται περιορισμένη ποσότητα υγρών. Είναι σαφές ότι στο πρόσωπο του Νίκου Κουνταρδά τιμωρούνται εκδικητικά όσοι/ες δεν επιλέγουν να υποταχθούν στο εκμεταλλευτικό σύστημα και παίρνουν θέση μάχης στον απελευθερωτικό αγώνα.


Εξετάζεται σήμερα 04/06, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, η αποφυλάκιση των 4 από τους 6 προφυλακισμένους που παραμένουν όμηροι στα χέρια του ελληνικού κράτους από τα γεγονότα του Δεκέμβρη. Για όσες και όσους βιώσαμε την εξέγερση γίνεται φανερή η διάθεση των μηχανισμών εξουσίας όχι μόνο να ποινικοποιήσουν τους κοινωνικούς αγώνες φυλακίζοντας με σαθρές ενδείξεις ανθρώπους, αλλά και η εναγώνια προσπάθειά τους να στείλουν ένα μήνυμα φόβου προς τους μελλοντικούς αγωνιζόμενους/ες. Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από τον καθημερινό μας αγώνα για ζωή και ελευθερία.

Απαγχονισμένος στην τουαλέτα του κελιού του, στις φυλακές Μαλανδρίνου, βρέθηκε στις 03/06 ο 34χρονος κρατούμενος από την Αλβανία Ισμέτ Λιούσι. Φυλακισμένος από το 2001, ο Ισμέτ διατελούσε υπό καθεστώς πλήρους απομόνωσης από τον έξω κόσμο καθώς με αστεία επιχειρήματα δεν του παρεχόταν οι άδειες που δικαιούταν. Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μάλιστα, μόλις πληροφορήθηκαν την πιθανότητα αντιδράσεων από τους συγκρατουμένους του εξέδωσαν μια ανακοίνωση που κατέληγε λέγοντας: «Οποιαδήποτε διαμαρτυρία των κρατουμένων με πρόσχημα τη δήθεν απόσυρση του νομοσχεδίου* θα αποβεί σε βάρος των καλών εννοούμενων συμφερόντων τους». Ένας ακόμη νεκρός στα χέρια του κράτους και της "δικαιοσύνης".

*Αφορά την επικείμενη απόσυρση άρθρου του προσφάτως ψηφισμένου νομοσχεδίου που επιτρέπει την υφ' όρον αποφυλάκιση στα 3/5 της ποινής και για όσους έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά.

Ασκήσεις ετοιμότητας για μελλοντική εισβολή στο παλιό Εφετείο, όπου διαμένουν εκατοντάδες μετανάστες, φαίνεται πως κάνουν οι δυνάμεις καταστολής. Το πρωί στις 03/06, συνεργείο του Δήμου καθάρισε τον εξωτερικό χώρο του Εφετείου και αμέσως μετά κατέφθασε ομάδα αστυνομικών η οποία περιέφραξε το σημείο από το οποίο εισέρχονταν οι μετανάστες. Ακολούθως και άλλες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή μη επιτρέποντας την είσοδο ή την έξοδο από το κτίριο. Φασιστικά υβρίδια έκαναν επίσης την εμφάνισή τους, τη στιγμή που οι μετανάστες αρνούνταν να εγκαταλείψουν το κατάλυμά τους. Αργά το βράδυ τα όργανα του κράτους και του παρακράτους αποχώρησαν.

Πηγές: Indymedia, Keli.gr, Ελευθεροτυπία

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP