Διεθνείς ειδήσεις αντιπληροφόρησης

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Δυναμικές συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων στη χαλυβουργική εταιρία ArcelorMittal και μπάτσων έλαβαν χώρα στις 13/05 στο Λουξεμβούργο. Περίπου 2.000 εργάτες κατέφθασαν από το Βέλγιο και τη Γαλλία και πολιόρκησαν κτίριο της εταιρίας στο Λουξεμβούργο, στο οποίο συνεδρίαζαν οι μέτοχοι της εταιρίας. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να ξεσπάσουν, με τους εργάτες να επιτίθενται στους οχυρωμένους στο κτίριο μπάτσους, ενώ αργότερα κατέφθασαν και άλλες δυνάμεις καταστολής για να αναχαιτίσουν τους διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας και πλαστικές σφαίρες. Η εταιρία έχει αναστείλει τη λειτουργία 14ων από τα 25 εργοστάσιά της στην Ευρώπη, ενώ το Νοέμβριο ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου σε 9.000 από τους 300.000 εργαζομένους που απασχολεί.


Μπάτσοι στην Τουρκία εκτόξευσαν, σήμερα 14/05, δακρυγόνα μέσα σε δημοτικό σχολείο στη γειτονιά Altinsehir της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τις λιποθυμίες δεκάδων παιδιών. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν βάναυσα σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την κατεδάφιση κτιρίων εκτός σχεδίου πόλης στη γειτονιά τους. Οι κάτοικοι απάντησαν ανάβοντας κάδους και στήνοντας οδοφράγματα.

Στη Χιτλερική νεολαία ήταν ενταγμένος ο Πάπας Βενέδικτος. Κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ ο Πάπας κατηγορήθηκε ότι άνηκε στη Χιτλερική νεολαία, πράγμα που ενώ αρχικά το Βατικανό μέσω εκπροσώπου του αρνήθηκε, στη συνέχεια ανασκεύασε μέσω του ιδίου (Φεντερίκο Λομπάρντι) δηλώνοντας ότι: «Ήταν παρά τη θέλησή του μέλος της Χιτλερικής νεολαίας, αλλά δεν είχε ενεργή συμμετοχή», επιχειρώντας να κάνει μια διάκριση μεταξύ αυτών που εντάχθηκαν εθελοντικά στην προ-ναζιστική Γερμανία και αυτών που υποχρεώθηκαν αργότερα να ενταχθούν.

Το Ιταλικό κράτος αποφάσισε να τιμωρεί με πρόστιμο 13.000€ (!!!) τους μετανάστες που βρίσκονται χωρίς έγγραφα στη χώρα. Το παράλογο του υπό ψήφιση νόμου συνεχίζεται με την παρουσίαση σχεδίου που δεν θα επιτρέπει την προσέγγιση της στεριάς των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες, ακόμα και αν έχουν εισέλθει στα ιταλικά ύδατα, αλλά θα εξαναγκάζονται σε άμεση επιστροφή του «από κει που ήρθαν». Το που θα βρίσκουν οι μετανάστες τα χρήματα να πληρώνουν το πρόστιμο αφού δεν τους επιτρέπεται η εργασία, το πώς θα τρέφονται και θα ξεδιψούν οι μετανάστες στα πλοία που θα εξαναγκάζονται σε επιστροφή, είναι ψιλά γράμματα.

Πηγές + φωτογραφίες: Guardian, Reuters, NyTimes, Sky News, Times Online, BBC

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP