Ειδήσεις αντιπληροφόρησης

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

Σήμερα 28/04, στις 18.00, με σημείο εκκίνησης το Πάρκο Ναυαρίνου στα Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί Πορεία, ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων και των ελεύθερων χώρων. Όπως αναφέρεται και στην αφίσα που κυκλοφορεί: «Η στοχοποίηση και οι απειλές από μπάτσους, ΜΜΕ, εισαγγελείς για βίαιη εισβολή των ΜΑΤ στους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα αποτελούν μέρος της ευρύτερης αντιεξεγερτικής επιχείρησης της Δημοκρατίας, τη στιγμή που οι ιδέες και οι πρακτικές της αυτοοργάνωσης διαχέονται κοινωνικά σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης και κρίσης του συστήματος».
Κατάφωρη παραβίαση του ασύλου έγινε χτες (27/04) από τους μπάτσους στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, με πρόσχημα την είσοδο σε αυτή ομάδας οπαδών, μετά από συμπλοκές με την αστυνομία στην οδό Κατεχάκη. Προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν εντός του Πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ σήμερα το πρωί τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ (ζητάδες), προσπαθούσαν να βρουν τους «ενόχους», κάνοντας αδιακρίτως εξευτελιστικούς ελέγχους και εξακρίβωση στοιχείων στο σταθμό του μετρό στην Εθνική Άμυνα. Παρέμβαση έκαναν στις 28/04 για την καταπάτηση του ασύλου, αναρχικοί/αντιεξουσιαστές, στην Πρυτανεία Αθηνών.

Στις 3/04 στην Ηγουμενίτσα, σοβαρά τραυματίστηκε ο Κούρδος μετανάστης από το Ιράκ Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ, από βάναυση επίθεση που δέχτηκε από λιμενόμπατσους. Η κατάσταση του 28χρονου κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, αφού σύμφωνα με τους γιατρούς ο κίνδυνος της ολικής παράλυσης ή ακόμα και του θανάτου είναι παραπάνω από ορατός. Και μπορεί για το ελληνικό κράτος, όσοι φορούν κουκούλα στις διαδηλώσεις να διώκονται αυτεπάγγελτα, δεν συμβαίνει φυσικά το ίδιο για τους ένστολους δολοφόνους του, αφού 20 μέρες μετά το συμβάν ουδείς εισαγγελέας είχε κινηθεί για τη διερεύνηση του γεγονότος. Στις 25 Απριλίου παρευρισκόμενοι στην επίθεση, συμπατριώτες του μετανάστη, αναγνώρισαν 3 από τους υπαίτιους της κρατικής επίθεσης.

Στις 6 Απριλίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αρνήθηκε την αίτηση του Mumia Abu Jamal για νέα δίκη. Υπενθυμίζουμε ότι ο Mumia, δημοσιογράφος και πρώην μέλος των Μαύρων Πανθήρων, έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός μπάτσου το 1982 στην Πενσυλβανία, πράξη για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη. Ο Mumia παραμένει υπό την απειλή της εκτέλεσης της ποινής του για 27 ολόκληρα χρόνια.


Πηγές + φωτογραφίες: Indymedia, Βαθύ Κόκκινο, Indy, Free Mumia

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP