Ειδήσεις από τα "μαγαζιά"

Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

** Μετά τους πρώην παίκτες μπάσκετ και τους κύπριους δημοσιογράφους που χρησιμοποιούσαν τα κανάλια σαν "νόμιμο" απεργοσπαστικό μηχανισμό για τις μεταδόσεις αγώνων τις ημέρες των απεργιών πλέον έχουμε και τους αγνώστου ταυτότητας και προελεύσεως δημοσιογράφους. Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει φυσικά στον μετρ της απεργοσπασίας, οικολόγο και νεόκοπο πολέμιο της διαπλοκής (λες και ξεχάσαμε τον Μητσοτάκη) Αλαφούζο και το κανάλι του ΣΚΑΙ που μετέδωσε κανονικά τον αγώνα μπάσκετ Σιένα-Παναθηναϊκός την ημέρα της απεργίας με 2 δημοσιογράφους που δεν αναφέρονταν πουθενά τα στοιχεία τους.


Φήμες που κυκλοφορούν ότι την μετάδοση έκαναν οι ίδιοι οι Αφοί Αλαφούζοι ελέγχονται. Ο ΠΣΑΤ πάντως έβγαλε ανακοίνωση που ζητάει από την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ να λάβουν μέτρα. Τώρα σωθήκατε. Η μόνη λύση είναι αυτό που είχε γίνει σε παλαιότερη απεργία δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό που μετά το τέλος της πορείας έγινε συνέλευση εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ και αναλήφθηκαν πρωτοβουλίες για την εμπόδιση απεργοσπαστικών μεταδόσεων αγώνων κυπέλου τότε.

**Η ΕΣΗΕΑ πάντως φαίνεται να έχει βάλει στόχο να διερευνήσει την αντοχή του νευρικού μας συστήματος. Στο Σόμπολο, λέει, είπε ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ να μην απεργήσουν οι δημοσιογράφοι για να καλύψουν την απεργία των άλλων εργαζόμενων. Ετσι η ΕΣΗΕΑ κήρυξε αρχικά τρίωρη στάση. Σε δεύτερο χρόνο συνειδητοποίησαν τα τσακάλια(Σόμπολος, Τσαλαπάτης, Μαγιάση, Κυρίτσης) ότι οι δημοσιογράφοι θα πάνε τη μέρα της απεργίας κανονικά στη δουλειά τους χωρίς να βγουν εφημερίδες και δελτία ειδήσεων καθώς όλοι οι άλλοι κλάδοι των ΜΜΕ απεργούσαν. Το γιαούρτι το είχαν σίγουρο αλλά με τέτοια δεδομένα σου λέει μπορεί να είναι και σε πήλινο. Ετσι συνέβη η παγκόσμια πρωτοτυπία να ανακοινωθεί συμμετοχή σε απεργία με ανακοίνωση που είχε τίτλο "Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η ΕΣΗΕΑ για την προάσπιση της ενημέρωσης--ορθή επανάληψη". Πάντως κάποιοι Γάλλοι συνάδελφοι που ασχολούνται με τα διεθνή μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα ξεπουλημένα εργοδοτικά σωματεία. Τέτοια λέει υπήρχαν και σε δικτατορικά καθεστώτα όπως του Περόν στην Αργεντινή...

**Οι εργαζόμενοι του site Sport.gr πάντως τονίζουν ότι απέργησαν όχι με την ΕΣΗΕΑ που δεν τους αναγνωρίζει και δεν τους εγγράφει στο σωματείο που ανήκουν αλλά με τη ΓΣΕΕ ως υπάλληλοι γραφείου. Αλλη μια επιτυχία της Ενωσης Συντακτών...

**Μα καλά, εκλογές στις 25 και 26 Μαΐου;;; Πότε θα προλάβουν πρόεδρε να γραφτούν στην ΕΣΗΕΑ οι (Ο)ργανωμένοι (Ν)έοι συνάδελφοι (ΝΕ)ας (Δ)ημοκρατίας;; Δε σε βλέπω καλά.

**Στον 9.84 οι δημοσιογράφοι ακόμη να πάρουν την αύξηση που προβλέπει η συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε το Δεκέμβρη. Με επιστολή του εκπροσώπου ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για να καταβληθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Ωστόσο ατυχής είναι η γκρίνια για άλλους εργαζόμενους που πήραν τις αυξήσεις και ένας διαχωρισμός που αναπαράγεται και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP