Ειδήσεις αντιπληροφόρησης

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Με χυδαίο τρόπο ξαναδείχνει τα δόντια του το ελληνικό «κράτος δικαίου»
Συγκεκριμένα, στη δίκη του αναρχικού Γιώργου Βούτση – Βογιατζή, που δικάζεται για ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη, οι 3 από τους 4 ενόρκους είναι υπάλληλοι του βασικού κατήγορου στην υπόθεση. Είναι δηλαδή υπάλληλοι στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Ο δικηγόρος Σπύρος Φυτράκης κατήγγειλε πως οι 13 από τους 15 πιθανούς ενόρκους είναι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας. Η έδρα αρνήθηκε φυσικά να κάνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης για εξαίρεση των 3 ενόρκων.


Να ποια είναι η άποψη του ΚΚΕ για τις εργολαβίες στο ΑΠΘ
Στο καθολικό αίτημα εργαζομένων και φοιτητών, για απεμπλοκή των εργαζομένων από τους εργολάβους που τους μισθώνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, να τι απαντάει η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΘ του ΑΠΘ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ: «Είναι καλοστημένη παγίδα, ώστε να αποπροσανατολιστούν οι εργαζόμενοι από τα πραγματικά τους αιτήματα. Η αυτεπιστασία δε λύνει το ζήτημα της εργολαβίας. Βάζει τους εργαζόμενους να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και τελικά να μείνουν εντελώς χωρίς δουλειά. Με την αυτεπιστασία χάνονται ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».
Όλο το άρθρο του Ριζοσπάστη εδώ.

Χτυπήθηκε η χτεσινή πορεία αλληλεγγύης στους φυλακισμένους/διωκόμενους του Δεκέμβρη στο Ηράκλειο Κρήτης
Η πορεία που αριθμούσε γύρω στους 150-200 αλληλέγγυους, ξεκίνησε από τα Λιοντάρια και θα επέστρεφε στο ίδιο σημείο. Κάποια όμως μέτρα πριν τερματιστεί δέχτηκε, χωρίς την παραμικρή αφορμή, επίθεση από τους μπάτσους με αποτέλεσμα κάποιους μικροτραυματισμούς διαδηλωτών και την προσαγωγή 3ων εξ' αυτών στο αστυνομικό τμήμα, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την ίδια ώρα έληξε και η κατάληψη του δημαρχείου που πραγματοποιήθηκε από τους αλληλέγγυους αμέσως μετά το χτύπημα της πορείας, οι οποίοι απαιτούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων. Πληρέστερη ενημέρωση από το Indymedia.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP