24ωρη απεργία στην "Απογευματινή"

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009

24ωρη προειδοποιητική απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Απογευματινή ως πρώτη αντίδραση στις απολύσεις, τις περικοπές σε μισθούς και την εργοδοτική τρομοκρατία στο μαγαζί -"ναυαρχίδα της Δεξιάς". Τις τουλάχιστον 10 απολύσεις εργαζομένων του τελευταίου διαστήματος, ακολούθησαν την περασμένη βδομάδα 3 απολύσεις συντακτών του αθλητικού τμήματος (η μία υποτίθεται ότι ανακλήθηκε), ενώ η εργοδοσία απειλεί με μειώσεις ως και 50% των μισθών συντακτών.


Η κατάσταση στην Απογευματινή είναι γνωστή εδώ και καιρό, ενώ είναι ενημερωμένη και η ΕΣΗΕΑ, που κάτω από την πίεση των εργαζομένων κήρυξε 24ωρη απεργία (από 6.00 π.μ. της Τετάρτης 29/4 έως 6.00 π.μ. της Πέμπτης 30/4).

Πάντως, σήμερα (28/04), εκφράζονταν φόβοι από τους τεχνικούς ότι το δικαστήριο θα κηρύξει παράνομη την απεργία τους, ενώ κλίμα σύγχυσης καλλιέργησαν οι φήμες για το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Οι τακτικές, ωστόσο, εκφοβισμού δεν φαίνεται να πτοούν τους εργαζόμενους, που είναι αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αύριο την απεργία τους.

Εμείς ως "Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ", όπως έχουμε κατ' επανάληψη δηλώσει και πράξει στεκόμαστε αλληλέγγυοι, σε κινήσεις που στήνουν αναχώματα στις εργοδοτικές επιθέσεις. Τονίζουμε δε ότι απεργοσπαστικές πρακτικές θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους.


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP