Απόφαση συνέλευσης εργαζομένων στην εφημερίδα "Κέρδος"

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009

Μετά την απόλυση της εργαζόμενης Αγγελικής Γεωργοπούλου, η έκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην εφημερίδα την προηγούμενη Παρασκευή πάρθηκε ομόφωνα η παρακάτω απόφαση.

Οι δηµοσιογράφοι της εφηµερίδας ΚΕΡΔΟΣ, συνερχόµενοι σε Συνέλευση, καταγγέλλουµε ΟΜΟΦΩΝΑ την απόλυση της συναδέλφου Αγγελικής Γεωργοπούλου, η οποία καίτοι µέλος της EΠΗΕΑ εργαζόταν στο Τµήµα Αναλύσεων της εφηµερίδας µε έκδηλα υποστηρικτικό έργο σε εµάς. Ουσιαστικά µε την απόλυση απογυµνώνεται το Τµήµα Αναλύσεων.


Πρέπει να επισηµανθεί ότι είναι η έκτη απόλυση από το Νοέµβριο εντός της εταιρείας που εκδίδει το ΚΕΡΔΟΣ και σύµφωνα µε ρητή δήλωση του διευθυντή της εφηµερίδας κ. Δ. Ευαγγελοδήµου εντάσσεται στο γενικότερο τµήµα περικοπών και εντατικοποίησης της εργασίας που προωθούν µε µεγαλύτερη ένταση το τελευταίο διάστηµα οι εργοδότες. Βέβαια ουδέποτε είχαµε ενηµερωθεί για προβλήµατα της εφηµερίδας.

Είναι προφανές, ότι δεν µπορούµε σε καµία περίπτωση να αποδεχθούµε την απόλυση της συναδέλφου. Θεωρούµε αυτονόητο ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα και ενδεικνυόµενα µέτρα για την ακύρωση της.
Δηλώνουµε ότι το πρόβληµα που αντιµετωπίζει η συγκεκριµένη συνάδελφος ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και γι' αυτό θα το αντιµετωπίσουµε ως τέτοιο µέχρι τη δικαίωση της που αποτελεί ταυτόχρονα και ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.

Καλούµε τα µέλη της ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παραστούν σε συνέλευση όλων των εργαζοµένων του ΚΕΡΔΟΥΣ τη Δευτέρα στις 16:00 θεωρώντας ότι αποτελεί µονόδροµο η συµπαράσταση µε την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων σε συνεργασία µε τις υπόλοιπες ενώσεις του κλάδου.

ΑΘΗΝΑ 20-03-2009
Η συνέλευση των συντακτών της εφηµερίδας ΚΕΡΔΟΣ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP