Νέα από τα "μαγαζιά"

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008

1.Ανακλήθηκαν οι 3 από τις 4 απολύσεις συντακτών στο ΔΟΛ σύμφωνα με το http://apolyseisstamedia.blogspot.com/. Άμεση ήταν η επέμβαση του προέδρου της ΕΣΠΗΤ, Γιάννη Πλαχούρη και της ΠΟΕΣΥ, Βασίλη Μουλόπουλου.

2.Το τελικό συμπέρασμα του κειμένου της Συσπείρωσης για την "εθελούσια" στον ALPHA μοιάζει τόσο απειλητικό μα ταυτόχρονα τόσο απελπιστικά μακρινό. Αναφέρει "να μην πάει κανένας εργαζόμενος στον Alpha, καμιάς ειδικότητας, καμιάς ηλικίας να βγάλει μόνος του τα ματάκια του.Αν ο όμιλος Alpha επιθυμεί να διώξει ανθρώπους ας μας πει ποιούς ακριβώς, και μετά θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να το κάνει ανώδυνα γιατί θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΙΤΒΕ)."

3. Αυτό, παρεμπιπτόντως, περιμένουν ακόμη οι δημοσιογράφοι του Ελεύθερου Τύπου εδώ και μια εβδομάδα, να τους ανακοινώσει η ΕΣΗΕΑ την απόφασή της για κινητοποιήσεις ώστε να μην περάσουν ανώδυνα οι 30 απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην εφημερίδα.

4. Επιστολή στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έστειλαν δημοσιογράφοι εργαζόμενοι σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και portals στην οποία τονίζουν μεταξύ άλλων "επειτα από χρόνια αναμονής, οι δημοσιογράφοι-εργαζόμενοι στο Διαδίκτυο (ενημερωτικά ψηφιακά ΜΜΕ) θεωρούμε ότι έφτασε η ώρα να διεκδικήσουμε πιο δυναμικά τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.Eίμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος της διεκδίκησης αυτής περνάει μέσα από το σωματείο μας, το οποίο όμως, παρά τις επίπονες προσπάθειές μας τα... τελευταία χρόνια, αποφευγει να θέσει το πρόβλημα σε προτεραιότητα."

Και συνεχίζουν, "συνεπώς, η αναγνώριση της εργασίας μας ως δημοσιογραφικής, είναι πέρα από δίκαιη και αναγκαία, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς (να εφαρμοστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ και να ασφαλιστούμε στα Ταμεία του Τύπου, ΤΣΠΕΑΘ, ΕΔΟΕΑΠ), καθώς και να μπουν κανόνες στον τρόπο λειτουργίας των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα."

Εμείς τους ευχόμαστε καλή τύχη στον δύσκολο δρόμο που διάλεξαν να "χτυπησούν στου κουφού την πόρτα". Εδώ και χρόνια η ΕΣΗΕΑ δεν έχει ασχοληθεί ούτε με τους φοιτητές των τμημάτων ΜΜΕ και Εικοινωνίας, ούτε με τα παιδιά που κάνουν δήθεν πρακτικές εργασίες ενός και βάλε έτους, ούτε με αυτούς που δουλεύουν με μαύρα ή μπλοκάκι και είναι πλέον η πλειοψηφία των εργαζόμενων, ούτε φυσικά με τα portals και τα ειδησεογραφικά sites. Τώρα θα το κάνει που δεν ασχολείται ούτε καν με τα μέλη της.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP