Λάβαμε...

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009

3/2/2009:

Ομάδα διεθνών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμμετέχουν στο Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM), μεταξύ των οποίων και Έλληνας μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα», και ομάδα δημοσιογράφων της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAI 3) δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από στρατιώτες των Ισραηλινών Δυνάμεων Κατοχής καθώς συνόδευαν Παλαιστίνιους αγρότες (και δημοσιογράφο) στο χωριό Αλ Φαραχίν,ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.


Μια εβδομάδα πριν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής είχαν δολοφονήσει έναν Παλαιστίνιο εργάτη γης στην ίδια περιοχή και γι' αυτό οι κάτοικοι είχαν ζητήσει τη συνοδεία των διεθνών για να μπορέσουν να φτάσουν στα χωράφια τους κοντά στην Πράσινη Γραμμή και να δουλέψουν. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα εργασίας υπό την επιτήρηση ισραηλινών -+στρατιωτών και συστημάτων ασφάλειας οι Ισραηλινοί στρατιώτες απροειδοποίητα άρχισαν να πυροβολούν εναντίον της ομάδας των Παλαιστινίων αγροτών, των διεθνών ακτιβιστών του ISM και των Ιταλών και Παλαιστινίων δημοσιογράφων. Η παρουσία διεθνών ακτιβιστών από χώρες όπως Αυστραλία, Ελλάδα, Ιταλία, Καναδάς,Βρετανία, ήταν ολοφάνερη. Πολλοί από τους διεθνείς φορούσαν φωσφορίζοντα γιλέκα και εκκλήσεις γίνονταν στα αγγλικά από μεγάφωνο.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέχισαν να πυροβολούν για κάπου 45 λεπτά, κάποιες φορές πολύ κοντά στους διεθνείς και Παλαιστινίους, σε απόσταση έως και 3-4 μέτρων. Η ομάδα αποχώρησε όταν οι Παλαιστίνιοι ολοκλήρωσαν ένα μέρος της δουλειάς τους. Παρά το ότι ανακοινώθηκε η αποχώρηση της ομάδας, δέχθηκαν εκ νέου καταιγισμό πυρών. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Ας σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβησαν σε Παλαιστινιακό έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, από Ισραηλινούς στρατιώτες που βρίσκονταν πίσω από την Πράσινη Γραμμή και κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης κατάπαυσης του πυρός.

Παλαιστίνιοι αγρότες και διεθνείς θα επαναλάβουν τη δράση στο χωριό Αλ Φαραχίν την Πέμπτη 5/2/2009. Ενόψει και της επανάληψης της δράσης καλούνται οι ξένες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων και η ελληνική, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση, να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους να προασπίσουν τα δικαιώματα των διεθνών υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
victory@intifada.gr

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ
www.intifada.gr

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP