Τα νέα από τα "μαγαζιά"

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009

- Καλά, την εγκυρότητα στην ενημέρωση των δελτίων ειδήσεων των καναλιών την αμφισβητεί ο κάθε νοήμων άνθρωπος, τώρα πάει περίπατο και το δεύτερο συνθετικό του μότο «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση». Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στον ALPHA και το Star, τα βραδινά δελτία ειδήσεων είναι μαγνητοσκοπημένα (κονσέρβες κοινώς). Τελικά έχει και πιο κάτω από τον πάτο…


- Εν τω μεταξύ στον ALPHA όπως μαθαίνουμε από τηλεφωνική επικοινωνία με συνάδελφο διάσπαρτοι σεκιουριτάδες φυλάνε στούντιο και κάποιες συγκεκριμένες αίθουσες, έχουν κλειδώσει κάποια ασανσέρ μπλοκάροντας την πρόσβαση σε διάφορους ορόφους για να μη γίνουν λέει δολιοφθορές από τους εν βρασμώ εργαζόμενους. Παιδιά το Σόμπολο και τη Μαγιάση να προσέχεται… Η συνέλευση δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

- Και μιας που είπαμε Μαγιάση… Στον Ελεύθερο Τύπο κόψανε τις κυριακάτικες βάρδιες στους υπεύθυνους ύλης του καθημερινού φύλλου (από τους 10 θα έρχονται 5) αλλά και τις βάρδιες του Σαββάτου σε αυτούς του κυριακάτικου. Μάλλον είναι αριστερών πεποιθήσεων η διεύθυνση, «λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους». Τώρα με λεφτά θα ασχολούμαστε…

- Στη Mototech AE 100 περίπου εργαζόμενοι (συντάκτες, γραφίστες, υπάλληλοι γραφείου, πωλητές κ.α) παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στη συνέλευσή μας, πολλοί έχουν χρωστούμενα από τον Οκτώβριο, ενώ στους περισσότερους εργαζομένους οφείλεται περίπου το ποσό 4.000 ευρώ. Με το πρόσχημα της διαπραγματευτικής δύναμης της επιχείρησης για μελλοντική της αγορά, οι εργαζόμενοι «πείθονταν» να εργαστούν (χωρίς φυσικά να πληρώνονται). Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται.

- Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται στο μπλόγκ paratypos.blogspot.com, δύο νέες απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μεγάλο περιοδικό πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, στις Αττικές Εκδόσεις του Φιλιππόπουλου, προέδρου του Συνδέσμου Εκδοτών Περιοδικού Τύπου (ΣΕΠΤ), και στο περιοδικό-ναυαρχίδα του ομίλου, Madame Figaro, ανακοινώθηκαν οι απολύσεις μίας διορθώτριας κι ενός γραφίστα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP