Η ΕΣΗΕΑ απαγορεύει σε εργαζόμενους των ΜΜΕ να πραγματοποιήσουν συνέλευση ενάντια στις απολύσεις

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009
Την Τρίτη 27/1 είχε καλεστεί συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ στον χώρο της ΕΣΗΕΑ. Η συνέλευση αυτή είχε προπαγανδιστεί ΔΗΜΟΣΙΑ, τόσο μέσα από το blog της συνέλευσης, όσο και με κείμενο που μοιράστηκε στους εργαζομενους/ες του Έθνους, της Ημερησίας και του Γκολ. Η συνέλευση αυτή είχε ως θεματική την συνέχεια των δράσεων των εργαζομένων ενάντια στο κύμα μαζικών απολύσεων που ήδη έχει ξεκινήσει στη βιομηχανία των ΜΜΕ, καθώς και την συγκέντρωση πληροφοριακού υλικού που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τα αστικά ΜΜΕ με στόχο την προετοιμασία ανοιχτής εκδήλωσης αντι-πληροφόρησης. Ο τόπος της συνέλευσης είχε αποφασιστεί να είναι το κτίριο της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας, για δυο λόγους: Πρώτον, γιατί οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ εκεί έχουν μάθει να συγκεντρώνονται για τα συνδικαλιστικά τους ζητήματα. Δεύτερον, γιατί η ανοιχτή συνέλευση που καλούσε αποτελεί φυσική συνέχεια των ζυμώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις ανοιχτές συνελεύσεις της Κατάληψης της ΕΣΗΕΑ, όσο αυτή διήρκησε (10-16/1).

Το κτίριο της ΕΣΗΕΑ εκείνη την ημέρα ήταν από το απόγευμα κλειδωμένο με τα ρολά κατεβασμένα, έτσι ώστε να απαγορεύεται η είσοδος στους εργαζόμενους. Ο φύλακας μας πληροφόρησε ότι η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ έχει δώσει εντολή το κτίριο να κλειδώνεται, όσο δεν παρευρίσκεται εκεί κάποιο μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, «για λόγους ασφαλείας». Σε ανακοίνωση του μια μέρα μετά ο έτερος συνδικαλιστοτοπατέρας εν ονόματι Τσαλαπάτης υποστηρίζει ότι «αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή κατάληψη»!!! Υπενθυμίζουμε ότι το κτίριο της ΕΣΗΕΑ είχε παραμείνει κλειδαμπαρωμένο και την Παρασκευή 16/1, την στιγμή που από νωρίς το πρωί η κατάληψη έληξε με κείμενο που «καλούσε» την «επίσημη» ΕΣΗΕΑ να συνεδριάσει για το ζήτημα των 100 απολύσεων, που είχε προαναγγείλει την προηγούμενη η διοίκηση του Έθνους. Τότε, η ηγεσία της ΕΣΗΕΑ επιχείρησε ΚΡΥΦΗ συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Έθνος σε άλλο κτίριο, με την πρόφαση ότι δεν γνώριζαν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το κτίριο λόγω της κατάληψης!

Με βάση όλα τα παραπάνω είμαστε αναγκασμένοι για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε την εργοδοτική λειτουργία της ΕΣΗΕΑ, όχι επειδή εμείς εκπλησσόμαστε από τον θεσμικό της ρόλο, αλλά για να γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι σε όσους/ες συναδέλφους έχουν ακόμα συνδικαλιστικές αυταπάτες για μια «άλλη ΕΣΗΕΑ»:

1. Η ΕΣΗΕΑ κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια συνδικαλιστική ένωση που απαγορεύει σε εργαζόμενους του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, την είσοδο στο κτίριο της. Δεν μιλάμε καν για τους μπλοκάκηδες, τους «μαύρους» και τους «άμισθους» εργάτες των ΜΜΕ που η ΕΣΗΕΑ έτσι κι αλλιώς δεν θέλει να τους εκπροσωπεί (αφού προσποιείται πως δεν υπάρχουν), αλλά για τους δημοσιογράφους που είναι κανονικά σε μισθολόγιο και τους απαγορεύεται η είσοδος στο κτίριο που λειτουργεί η συνδικαλιστική ένωση που θεσμικά τους εκπροσωπεί

2.Την στιγμή που η εργοδοσία έχει αρχίσει ήδη να προχωρά σε μαζικές απολύσεις, η ΕΣΗΕΑ κατέχει επίσης το θλιβερό προνόμιο να είναι μια συνδικαλιστική ένωση η οποία, όχι μόνο κάνει πως δεν υπάρχουν απολύσεις, αλλά απαγορεύει και σε εργαζόμενους-ες να πραγματοποιήσουν κατ’ αρχήν εκδηλώσεις ενημέρωσης γύρω από τις απολύσεις!

3. Οι ίδιοι ουσιαστικά που σκίζουν τα ιμάτια τους για την «ενημέρωση της κοινωνίας», συνεδριάζουν και συνομιλούν στα κρυφά και συνωμοτούν ενάντια σε ανοιχτές, δημόσιες διαδικασίες! Η ΕΣΗΕΑ κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια συνδικαλιστική ένωση που όχι μόνο δεν θέλει οι εργαζόμενοι/ες του κλάδου της να ενημερώνονται για το τι συζητά, αλλά τους/τις απαγορεύει και τη συζήτηση!!!


Όσον αφορά τους Σομπολοτσαλαπάτηδες, επειδή διαπιστώνουμε ότι παρακολουθούν προσεκτικά τις ιστοσελίδες μας, θα θέλαμε επίσης να τους πούμε δυο λογάκια: Πρώτον, μπορούν να απολαμβάνουν ήσυχοι τις δερμάτινες πολυθρόνες τους πίσω από τα κατεβασμένα ρολά του κτιρίου τους, χωρίς τον φόβο εισβολής «άγνωστων ατόμων με υπνόσακους». Είμαστε σοβαροί ενήλικοι άνθρωποι με χιλιάδες καθημερινά προβλήματα λόγω της μισθωτής/άμισθης εργασίας ή της ανεργίας και οπότε δεν έχουμε την πολυτέλεια να παιχνιδίζουμε όπως αυτοί με ρολά και τζαμαρίες. Προέχει αυτή την στιγμή να βρίσκουμε ένα μέρος για λίγες ώρες της εβδομάδας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις όποιες δυνάμεις μας ενάντια στην εργοδοτική επίθεση που δεχόμαστε. Δεν έχουμε κανένα φετίχ με το κτίριο της ΕΣΗΕΑ σε αντίθεση με αυτούς.

Δεύτερον να είναι σίγουροι ότι όποτε αποφασίσουμε ότι μας συμφέρει να ξανααπελευθερώσουμε για εργατική χρήση το συγκεκριμένο κτίριο, τα κατεβασμένα ρολά θα είναι το τελευταίο που θα μας απασχολήσει. Γι’ αυτό τους συμβουλεύουμε άμα θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα ξαναπραγματοποιηθεί ο «εφιάλτης» μιας κατάληψης στην ΕΣΗΕΑ, να περιφρουρούν κάθε μέρα, όλο το 24ωρο το κτίριο, κι αν δεν φτάνουν οι βάρδιες ας καλέσουν τους φίλους τους, εργοδότες και μπάτσους, που επίσης διαπιστώνουμε ότι πανικοβάλλονται με οτιδήποτε δημοσιεύουμε στο blog μας. Δεν φταίνε άλλωστε σε τίποτα οι συμπαθείς εργαζόμενοι – θυρωροί της εισόδου, για να φορτώνονται με παραπάνω δουλειά λόγω των φοβιών των γραφειοκρατών…Στοίχιση  αριστεράΤΡΙΤΗ 3/2 20:00 Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών (Καλαμιώτου 2, Πλ. Καπνικαρέας): ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ


Ανοιχτή συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στον χώρο των ΜΜΕ


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP