ΤΕΤΑΡΤΗ 14/1 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009

10.00 Συγκέντρωση στην κατειλημμένη ΕΣΗΕΑ και αναχώρηση ομάδας δράσης για διαμαρτυρία και μοίρασμα κειμένου στην εκδοτική επιχείρηση "Περιοδικός Τύπος" (Συγγρού 224 - στάση Κυανούς Σταυρός)

21.00 Ανοιχτή Γενική Συνέλευση Κατάληψης ΕΣΗΕΑ με θέμα την αντιπληροφόρηση και την οργάνωση της αντι-κάλυψης της πανεκπαιδευτικής πορείας της Πέμπτης.
Επίσης, θα συζητηθεί -σε συνέχεια της συζήτησης της Δευτέρας 12/1 "Εικόνα και Ηχος: Πέρα από το θέαμα", η δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης οπτικοακουστικού υλικού ως ένα ακόμη εργαλείο στο οπλοστάσιό μας.

Αναγνωρίζοντας τις αντιφάσεις που αναδύονται, λόγω του καταιγισμού οπτικής πληροφορίας και της επιβολής μιας κυρίαρχης θεαματικής γλώσσας από τα καθεστωτικά μέσα, προτείνονται προς συζήτηση οι εξής άξονες:

  • Δημιουργία και διαχείριση αρχείου οπτικοακουστικού υλικού προσβάσιμο σε όλους για κινηματική χρήση (COPYLEFT, CREATIVE COMMONS)
  • Οργάνωση μαθημάτων αυτομόρφωσης, με σκοπό τη διάχυση γνώσεων και εμπειριών.
  • Παρουσίαση υλικού (φωτογραφιών, video κλπ.), με σκοπό την κατάδειξη της κυρίαρχης ιδεολογίας και την αναζήτηση νέου κώδικα "γραφής".
  • Δημιουργία WEB TV και RADIO, με σκοπό τη διάδοση του υλικού, αφού προηγηθεί της δημοσίευσής του ανοιχτή προβολή και συζήτηση στο κινηματοθέατρο Ιριδα.
  • Παράμετροι καταγραφής οποιασδήποτε συλλογικής δράσης/εκδήλωσης για την προάσπιση του χαρακτήρα της.
Δεν προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε τη συλλογική μνήμη, ούτε να καλύψουμε αποστασιοποιημένοι τα γεγονότα, αλλά να επικοινωνήσουμε τα συλλογικά μας βιώματα και όχι να καταναλώσουμε άλλη μια πληροφορία.

Κάποιες προτάσεις για μια ανοιχτή συζήτηση....


2 σχόλια:

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2009 - 5:54 μ.μ.  

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε και τη δημιουργία ενός ιντερνετικού ραδιοφώνου? Διάφορες άλλες καταλήψεις το επιχείρησαν και σίγουρα δίνει μια αμεσότερη επαφή με τον κόσμο.

Ανώνυμος 14 Ιανουαρίου 2009 - 8:53 μ.μ.  

Μπράβο σας, ελπιδοφόρα και πολύ ενδιαφέρουσα η προσπάθειά σας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP