Για την αντιφασιστική μοτοπορεία του 2012 και την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ στις 12/11/2018

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 29/11 – 09.00, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, καλεί η «Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας» ενόψει της -εξ' αναβολής- εκδίκασης της υπόθεσης της αντιφασιστικής μοτοπορείας του Σεπτέμβρη του 2012, κατά την οποία η αστυνομία –με προεξέχουσα την ομάδα Δ – επιτέθηκε και συνέλαβε 15 αγωνιστές που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη μοτοπορεία στις γειτονιές γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα.


Πέρα από τις καταγγελίες των τότε συλληφθέντων πως «οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν βασανίζοντας μας και κατά τη σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ», είχε εκείνη την περίοδο προκληθεί μεγάλος θόρυβος λόγω και του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Guardian» που επιβεβαίωνε τους βασανισμούς, με τον τότε υπουργό Προ.Πο Νίκο Δένδια να δηλώνει πως θα μηνύσει την βρετανική εφημερίδα. 


Επ' αφορμής του καλέσματος για την Πέμπτη, να υπενθυμίσουμε, πως κατά την προηγούμενη ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης (12/11/2018), η πλειοψηφία των ΜΜΕ προέβη σε πλήρη διαστρέβλωση όσων έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο, στη Λουκάρεως και ενορχηστρωμένα αναπαρήγαγε (βλ. φωτογραφίες) εν είδη δελτίου τύπου (της ΓΑΔΑ;) την «είδηση» που ήθελε «κουκουλοφόρους να έχουν επιτεθεί με καδρόνια απρόκλητα σε αστυνομικούς στα δικαστήρια της Ευελπίδων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους και τη διακομιδή τους στο 401». 


Πολλά δημοσιεύματα, μάλιστα, αναπαράγουν ακριβώς το ίδιο λάθος: πως η επίμαχη μοτοπορεία είχε λάβει χώρα το 2010, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε 2 χρόνια μετά.


Φυσικά, για την ουσία της δίκης, τα βασανιστήρια του 2012, το γεγονός πως η μοτοπορεία είχε λάβει χώρα στις γειτονιές γύρω από την πλατεία Αμερικής, γειτονιές στις οποίες ενορχηστρωμένα από πολλά ΜΜΕ είχε πριμοδοτηθεί η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής, καμουφλαρισμένης σε «επιτροπή πολιτών», ή πώς ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι μέλος του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ουδόλως απασχόλησαν την «ειδησεογραφία» τη ημέρας. 


Πέραν αυτών, τα περισσότερα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν την «είδηση» χωρίς καμία εξακρίβωση και χωρίς να έχουν ανταποκριτές στα δικαστήρια, όπως καταγγέλλουν δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες και κάνουν λόγο για μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.


Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Συνέλευσης κατηγορουμένων της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

6 χρόνια πριν οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν βασανίζοντας μας και κατά τη σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ. Από την πρώτη στιγμή εκείνο το βράδυ ήταν ξεκάθαρο ποιους είχαμε απέναντί μας. Οι δηλώσεις του τύπου "δε θα ξανακάνετε αντιφασιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα, θα πεθάνετε όπως οι παππούδες σας στο Γράμμο και το Βίτσι" , οι αναφορές σε νεκρούς συντρόφους μας και οι απειλές ότι θα έχουμε την ίδια μοίρα με αυτούς ήταν μια πρώτη παραδοχή εκ μέρους τους. Η συνέχεια ήρθε απλά να επικυρώσει την πολιτική ταυτότητα των μπάτσων καθώς και τον ρόλο που είχαν αναλάβει στις 30 Σεπτέμβρη, βιντεοσκοπώντας πρόσωπα, ασκώντας σωματική βία και απειλώντας ότι όλα αυτά θα τα αποκτήσει η Χ.Α. Επί 19 ώρες επιβεβαιωνόμασταν για την κίνησή μας που τόσο ενόχλησε την "προστατευμένη" τους περιοχή. Φυσικά και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε και οι μοναδικοί που βρέθηκαν στα χέρια κράτους - παρακράτους. Δεκάδες αγωνιστές είτε στο δρόμο, είτε μες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, είτε μες στις φυλακές έχουν βασανιστεί από τους προστάτες του κράτους και του κεφαλαίου. Το θέμα των βασανιστηρίων των 15 έλαβε μεγαλύτερη διάσταση έπειτα από την δημοσιοποίησή του από δημοσιογράφο της Guardian. Έγινε θέμα στη Βουλή έπειτα από δηλώσεις του τότε υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια περί ανύπαρκτων βασανιστηρίων και απειλές με μηνύσεις στην εφημερίδα της Guardian.

14 εκ των συλληφθέντων προβήκαμε σε μηνύσεις κατά κάθε είδους μπάτσο που κακοποίησαν συντρόφους-ισσες τόσο κατά την σύλληψή μας όσο και στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και ούτε περιμένουμε να απαρνηθεί τον ταξικό της ρόλο. Αντιληφθήκαμε την κίνησή μας αυτή ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και ακόμα επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση μαζί τους. Η δίκη αυτή θα είναι ένα πεδίο αντιπαράθεσης με τον φασισμό και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που τον γεννάει. Θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο για την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δίκη 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 09.00 κτίριο 9, σχολή ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»   

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP