O ANT1 δεν έχει τηρήσει ακόμα τον λόγο του

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του σταθμού ΑΝΤ1 στους απολυμένους τεχνικούς της.Συνάδελφοι!

Έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες από τις τελευταίες μαζικές απολύσεις 30 τεχνικών στον ΑΝΤ1 και την συμφωνία που έγινε μεταξύ της διοίκησης του σταθμού και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. με την σύμφωνη γνώμη των απολυμένων και με γνώση του ίδιου του Μίνωα Κυριακού. Θυμίζουμε πως η Διοίκηση δεσμεύτηκε για την σταδιακή  επαναπρόσληψη  ΟΛΩΝ των απολυμένων τεχνικών με εξαρτημένη σύμβαση εργασίας μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Οι λεπτομέρειες θα κανονίζονταν αρχές Σεπτέμβρη μετά από συνάντηση που θα είχαν οι δύο πλευρές. Από την πλευρά μας αναστείλαμε τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις κατά του σταθμού.

Και ενώ σήμερα το ημερολόγιο δείχνει ήδη τα μέσα Νοέμβρη, ο ΑΝΤ1 έχει πάρει πίσω μόνο τους μισούς, με τρίμηνες συμβάσεις και σε άλλη εταιρία του ομίλου, με σκοπό να μην ακολουθούνται για τους εργαζόμενους αυτούς οι όποιες Διαιτητικές αποφάσεις του Ο.ΜΕ.Δ. Επίσης παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, καμιά συνάντηση δεν έχει γίνει με τους υπεύθυνους του σταθμού και συγκεκριμένα με τον κύριο Λιαρέλη αφού μας αποφεύγει συστηματικά!  Οι απολυμένοι τεχνικοί που δεν έχουν γυρίσει ακόμα στην εργασία τους με την στήριξη του σωματείου μας και επειδή ο χρόνος για να κινηθούν νομικά και να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους πίεζε, κατέθεσαν αγωγή κατά του σταθμού.

Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει τηρηθεί ακόμα εξ ολοκλήρου η συμφωνία. Θεωρούμε επίσης πως πάνω από τους νόμους και τις συμβάσεις υπάρχει η συνέπεια του λόγου μας και η ηθική υποχρέωση να τον τηρούμε. Δυστυχώς ο ΑΝΤ1, μέχρι τώρα δεν έχει τηρήσει τον λόγο του! Άραγε ο κύριος Μίνωας Κυριακού που ήταν γνώστης της συμφωνίας, τώρα είναι γνώστης για τη μη τήρησή της;

Αν όμως, κύριοι του ΑΝΤ1, είχατε σαν σκοπό από την αρχή να γίνει μια συμφωνία μόνο και μόνο για να αποφύγετε τις κινητοποιήσεις, σας απαντούμε πως αυτό θα έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα!  Η ανοχή μας τελείωσε!!! Αν δεν τηρήσετε εξ ολοκλήρου τις δεσμεύσεις σας, οι κινητοποιήσεις, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και η εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης θα ξεκινήσει άμεσα!

Η κουτοπονηριά και η ανηθικότητα ορισμένων...κυρίων που για να βγουν από την δύσκολη θέση, προτίμησαν να παίξουν  με την απελπισία των ανθρώπων που μόλις είχαν χάσει την δουλειά τους, τάζοντάς τους αρχικά επαναπρόσληψη και ξεχνώντας έπειτα τις υποσχέσεις τους, θα γίνει σημαία μας στον αγώνα που πρόκειται να ξεκινήσει και πάλι!!!

Επίσης η Διοίκηση του ΑΝΤ1 καλά θα κάνει να μην φέρει ως επιχείρημα την αγωγή των συναδέλφων για τη μη επαναπρόσληψή τους, διότι πρώτη εκείνη δεν τήρησε την συμφωνία. Εξάλλου αν τους πάρει όλους πίσω η αγωγή θα αποσυρθεί άμεσα!

Όπως και να μην διανοηθεί να απολύσει εκ νέου αυτούς που γύρισαν στην εργασία τους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!

Υ.Γ. Ο …ακριβοθώρητος κύριος Λιαρέλης γιατί φυγοπονεί και  δεν μας δέχεται; Τι φοβάται; Δεν γνωρίζει πως η θέση που κατέχει είναι και για τα δύσκολα; Ή νομίζει πως «δημοσιογραφικά» το θέμα δεν «πουλάει» πια και … θα ξεχαστεί;  Εμείς απλά αναμένουμε ακόμα και τώρα να οριστεί συνάντηση…

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP