Απεργία στο συγκρότημα "Μακεδονία" ενάντια στην πτώχευση των "Σπορ του Βορρά"

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Μετά τους εργαζόμενους του "Αγγελιοφόρου" και αυτοί των "Σπορ του Βορρά" (που ανήκουν στο συγκρότημα που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη») βρέθηκαν ξαφνικά στη δυσάρεστη θέση να... κυνηγούν την εργοδοσία τους για να προλάβουν τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις που θα τους έφερναν προ τετελεσμένων γεγονότων. Ήδη εδώ και καιρό υπάρχει καθυστέρηση στις καταβολές των μισθών, ενώ ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, απειλεί ανοιχτά τους εργαζόμενους που τολμούν να υψώσουν φωνή και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Ως πρώτη αντίδραση, τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015.

Πτώχευση στα «Σπορ του Βορρά»: Απεργούν οι εργαζόμενοι στη «Μακεδονία»


Τη βιαιότητα της πτώχευσης διάλεξε η ιδιοκτησία της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» για να απαντήσει στις προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν ζωντανό ένα ιστορικό αθλητικό φύλλο στη Θεσσαλονίκη.

Αδιαφορώντας για την επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των εργαζομένων που απασχολεί, επιφυλάσσοντάς τους συμπεριφορά που δεν τους αξίζει, διαχειριζόμενη με τον πιο αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα με τα οποία επιδοτήθηκε, και απαξιώνοντας την αποστολή της ενημέρωσης που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί, ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, Γιάννης Ρήγας, δίνει τέλος στην έκδοση η οποία επί χρόνια υποστήριξε με την επιτυχία της τη συνολική παρουσία του συγκροτήματος που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη».

Οι Ενώσεις θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο που έχουν στη διάθεσή τους τα δικαιώματα των εργαζομένων που πλήττονται από την ενέργεια αυτή. Το εκδοτικό συγκρότημα που έχει υιοθετήσει ως τακτική την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και απειλεί με απολύσεις εργαζόμενους καλείται έστω και τώρα να αλλάξει τακτική έναντι των ανθρώπων στους οποίους οφείλει μεγάλο μέρος της υπόστασής του στον χώρο της Ενημέρωσης.

Με το αίτημα αυτό τα ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΕΠΗΕΘ και της ΕΤΗΠΤ-Θ προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» και την ιστοσελίδα makthes.gr από τις 08.00 της Πέμπτης 18 Ιουνίου έως τις 08.00 της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP