Η απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου ματαίωσε την αυριανή κυκλοφορία των εφημερίδων – Απεργοσπασία στην «Καθημερινή»

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Τη ματαίωση της έκδοσης των αυριανών φύλλων των εφημερίδων πέτυχε η 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών από σήμερα Πέμπτη 14/05 στις 06:00 το απόγευμα με τη συνδρομή των υπόλοιπων σωματείων Τύπου που κήρυξαν 4ωρη στάση εργασίας σε όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες σήμερα από τις 14.00 έως τις 18.00. Γεγονός που δείχνει ότι όταν τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων θέλουν  να πετύχει μια απεργία, ξέρουν πώς να το κάνουν.

Εν τούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, απεργοσπαστικός μηχανισμός στήθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» του Αλαφούζου, όπου σε μια πρωτοφανή κίνηση η εργοδοσία κάλεσε τους εργαζόμενους να δουλέψουν,  προκειμένου να εκτυπωθεί το φύλλο και να σταλεί στους συνδρομητές, μέσω δηλαδή των ΕΛΤΑ!

Η απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου κηρύχθηκε έπειτα από  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 17/02 των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η απεργία αυτή απαντά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών μας, να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση που να εξασφαλίζει ότι και η τελευταία. Έρχεται να απαντήσει στην προκλητική αδιαφορία τους, απέναντι στις συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι που εργάζονται στην Ίριδα.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανέναν πέρα από τις δικές μας δυνάμεις, τον οργανωμένο αγώνα και την αλληλεγγύη άλλων εργαζομένων. Τρεις μήνες μετά και την εναλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας, τα προβλήματά μας όχι μόνο δε λύνονται αλλά διογκώνονται. Η αναμονή που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η προσδοκία ότι κάποιος άλλος θα μας λύσει το πρόβλημα, η πεποίθηση που υπήρξε σε κάποιους ότι κάτι αλλάζει, δεν πρέπει να περάσει!!!

Οι εργοδότες είναι εδώ και εκβιάζουν συναδέλφους να απολυθούν με τη θέλησή τους, οι καθυστερήσεις πληρωμών συνεχίζονται, η μεταφορά στην Ίριδα μόνο προβλήματα έφερε στους εργαζόμενους, η άρνηση για υπογραφή νέας ΣΣΕ συνεχίζεται αμείωτη».

Οι εργαζόμενοι δίνουν  αγωνιστικό ραντεβού στην πύλη του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ σήμερα στις 10:00 το βράδυ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP