Άγριο ξύλο, χημικά και συλλήψεις απεργών έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ!

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014Φωτογραφίες από @dromografos
updates 

00:10 Από ανακοίνωση του ΣΥΒΧΑ για τα γεγονότα έξω από τον Ιανό και το Α.Τ. Ακροπόλεως: "Προσεχώς θα δημοσιεύσουμε εδώ ανταποκρίσεις από τη σημερινή απεργία στον κλάδο μας, την επιχείρηση σπασίματός της από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις των συναδέλφων μας, σχετικές ανακοινώσεις και φωτογραφίες.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ  ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 28/12 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΑ 29/12, 11.30ΠΜ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΙΠΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 16.

22:40 Οι επτά συλληφθέντες περνάνε στις 11:30 από δικαστήρια της Ευελπίδων. Κτίριο 16.

17:19 Συγκέντρωση έξω από ΙΑΝΟ και πορεία που φτάνει Παπασωτηρίου. Κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από ΓΑΔΑ στις 18:00 (@Sapienchia). Οι συλληφθέντες περνάνε αύριο (29/12) στις 12:00 από Ευελπίδων.

16:38 Τρεις οι προσαγωγές έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως που μετατράπηκαν σε συλλήψεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στους 7. Ανάμεσα στους νέους συλληφθέντες, που κακοποιήθηκαν βάναυσα και έχουν μεταφερθεί στη ΓΑ ΔΑ, βρίσκεται και μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων σε Vodafone/Wind.


15:51 Επέμβαση των ΜΑΤ εναντίον των αλληλέγγυων έξω από το ΑΤ Ακροπόλεως με ξύλο και χημικά. Δύο νέες προσαγωγές.
Ο ιδιοκτήτης  του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς, που ζήτησε την επέμβαση των ΜΑΤ15:48 Με την κατηγορία της παρακώλυσης λειτουργίας καταστήματος θα παραπεμφθούν αύριο οι 4 συλληφθέντες έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Αυτή τη στιγμή οι αστυνομικοί ζητούν από τους αλληλέγγυους που έχουν μαζευτεί έξω από το αστυνομικό τμήμα να απομακρυνθούν. Μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του βιβλιοπωλείου Νίκου Καρατζά και της εμπορικής διευθύντριας καταθέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής.

15:15 Ελεύθερος αφέθηκε ο ένας εκ των πέντε προσαχθέντων. Οι υπόλοιποι τέσσερις περνάνε αύριο από αυτόφωρο 
 
14:45 Κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως

Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν διμοιρίες των ΜΑΤ στους απεργούς του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου και τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. 

Στον ΙΑΝΟ, εκείνη την ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωνε το βιβλιοπωλείο μαζί με τον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο". Σε ανύποπτο χρόνο τους διαδηλωτές περικύκλωσαν δυο διμοιρίες που έκαναν χρήση χημικών και χτύπησαν βάναυσα τους συγκεντρωμένους. Έχουν ήδη επιβεβαιωθεί πέντε προσαγωγές ανθρώπων που έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα από τα ΜΑΤ. Εξ αυτών, οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι οι δυο εκ των προσαχθέντων/συλληφθέντων είναι πατέρας και γιος που έτυχε να περνούν την ώρα της επίθεσης των ΜΑΤ έξω από το βιβλιοπωλείο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα ΜΑΤ χτύπησαν αρχικά το γιο, ο πατέρας παρενέβη για να αποτρέψει τα χειρότερα και τότε δέχθηκε και ο ίδιος τη "φροντίδα" των κλομπ.
Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ Ακροπόλεως, δίχως να τους έχουν γνωστοποιηθεί οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται. Στο ΑΤ αναμένεται δικηγόρος. Κατά πληροφορίες, το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ υπέβαλε μήνυση σε βάρος των απεργών του Σωματείου Βιβλίου Χάρτου. Η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.

(Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις)

Φωτογραφίες από @dromografos


  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP