Ενημέρωση από την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Ο απολογισμός της χτεσινής κατασταλτικής επίθεσης του κράτους είναι 57 προσαγωγες, εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πριν και κατά τη διάρκεια της πορειας και 16 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 7 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, απο τα Εξάρχεια.


20:30  Διμοιρίες ΜΑΤ και ομάδες ΔΕΛΤΑ "σάρωσαν" την πλατεία Εξαρχείων με συνεχείς ρίψεις χημικών. Άτυπη (;) απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή. Ασφαλίτες και αστυνομία σε κάθε γωνία...

19:40  H πορεία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται με τον κύριο όγκο της να κατεβαίνει την Λ. Αλεξάνδρας, στην οποία βρίσκεται μεγάλος αριθμός διμοιριών ΜΑΤ και δυνάμεων ΔΕΛΤΑ (στα στενά). Η περιοχή γύρω από τα Εξάρχεια είναι "ζωσμένη" από αστυνομικές δυνάμεις κάθε είδους...

19:10  Συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο ύψος του Πύργου Αθηνών, στη συμβολή της Κηφισίας με Αλεξάνδρας. Από την επίθεση στο Χίλτον, υπάρχουν εγκλωβισμένα 50 άτομα σε πολυκατοικία (πηγή 98FM @Radio_98fm #antireport #17ngr).

19:00  H πορεία δέχθηκε την πρώτη επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και κρότου- λάμψης στο ύψος του Χίλτον.
18:20 Πάνω από 50.000 οι διαδηλωτές τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ μιλάει για 10.000 (!). Έχουν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές, χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί ο αριθμός.

Φωτό από τον Δρομογράφο

18.00 Το μπλοκ της ΕΡΤ στρίβει στη Μουρούζη. Σύνθημα: "Τίποτα δε μας σταματά την Ερτ θα την ανοίξουμε χωρίς το Σαμαρά"
17.40 Δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές. Το μπλοκ του ΕΜΠ (κεφαλή) έχει περάσει το πολεμικό μουσείο, ενώ το ΠΑΜΕ κινείται παράλληλα από την οδό Πανεπιστημίου. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν στοχεύσει και ακολουθούν από τα πλάγια τα α/α μπλοκ.
από

17.25 Στους 8.000 φτάνει ο αριθμός των διαδηλωτών σύμφωνα με την αστυνομία, πράγμα που απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα. Η πορεία είναι πολύ πιο μαζική. 

17.05 Ξεκίνησε πριν λίγο ο κύριος όγκος της πορείας (εκτός ΠΑΜΕ) προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Στο ύψος του Συντάγματος η κεφαλή.
από 2m

16.45 Απο τουίτερ: «@AnemosNaftilos Ασυρματος δίπλα μου: "Να είναι έτοιμες οι κροτου..."

16:35 Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην Σταδίου, ενώ εξαιρετικά έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, ειδικά στο Σύνταγμα.
από 12m

από

από

από

15:30: Ένα λουλουδι στη μνήμη του Μιχάλη Καλτεζά
(Φωτό από τον Δρομογράφο)

15:20 Φοιτητικοί σύλλογοι έστριψαν από την οδό Πατησίων στην Κάνιγγος με σκοπό να διασχίσουν την Ακαδημίας και να περάσουν έξω από τη Νομική Σχολή, η οποία φρουρείται από δυνάμεις της αστυνομίας.

15:10 Πάνω από 18 προσαγωγές μέχρι τώρα και ενώ η πορεία μόλις ξεκινάει. 7.000 αστυνομικοί παραταγμένοι στο κέντρο της Αθήνας.

14:25: Πλατεία Κλαυθμώνος
φωτό από τον Δρομογράφο

14:20: Πολλές αναφορές για προσαγωγές και ψάξιμο προσωπικών αντικειμένων από τους μπάτσους

14:13:  Έκλεισαν οι πόρτες του Πολυτεχνείου. Συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στα σημεία προσυγκέντρωσης. 

Φωτό από τον Δρομογράφο
  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP