ΕΦΕ: Η αστυνομική βία καλά κρατεί κατά των φωτορεπόρτερ

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014


Για ακόμα μία φορά οι φωτορεπόρτερ γίνονται στόχος των κατασταλτικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή το λοκ-άουτ που κήρυξε ο πρύτανης Φορτσάκης για τις σχολές του κέντρου χωρίς να λάβει υπόψη του τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων. Το κατασταλτικό όργιο που έλαβε χώρα χτες το βράδυ έξω από την πόρτα του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη μάλλον δεν έπρεπε να αποτυπωθεί φωτογραφικά και να δημοσιοποιηθεί. Η πορεία των φοιτητών από τα Προπύλαια προς το Πολυτεχνείο έπρεπε να κατανοήσει με κάθε τρόπο τι θα πει "μηδενική ανοχή" από αφηνιασμένους μπάτσους. Έτσι, μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ χτυπά στο κεφάλι τον συνάδελφο φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο, ενώ κάποιος άλλος μπάτσος αποφασίζει να ρίξει μία χειροβομβίδα κρότου-λάμψης πάνω σε άλλους φωτορεπόρτερ. Η αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας που βρίσκονται στο δρόμο είναι δεδομένη!


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας σχετικά με όσα συνέβησαν χτες:


Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ


13 Νοεμβρίου, πρωί: Ασκείται καταχρηστικός έλεγχος στοιχείων σε φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ, έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

13 Νοεμβρίου, απόγευμα:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε), Μάριος Λώλος, συναντά τον αρχηγό της ΓΑΔΑ, Υποστράτηγο Μιχαιρίνα Κωνσταντίνο, για να διαμαρτυρηθεί για το επεισόδιο και να εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί αστυνομική βία σε βάρος φωτορεπόρτερ ιδίως κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ο αρχηγός της ΓΑΔΑ τηλεφωνεί ενώπιον του Μάριου Λώλου στον διοικητή των ΜΑΤ και του δίνει εντολή να καταστήσει σαφές σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας των ΜΑΤ ότι δεν πρέπει να παρενοχλούνται οι φωτορεπόρτερ κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους.

13 Νοεμβρίου, βράδυ:

Μέλος διμοιρίας ΜΑΤ χτυπά με γκλομπ στο μέτωπο τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο, την ώρα που φωτογράφιζε επεισόδια χαμηλής έντασης έξω από το Πολυτεχνείο.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΡΙΟΣ ΛΩΛΟΣ 


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP