Σιγή ιχθύος τηρούν οι "Ενώσεις" για τα μπόνους και τα "μαύρα" στον Ελεύθερο Τύπο

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

«Μετρ» στο φιλοεργοδοτικό στρουθοκαμηλισμό έχουν γίνει οι Ενώσεις του κλάδου των ΜΜΕ, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα και από τη στάση που κράτησαν, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα εργοδοτικά αίσχη στον «Ελεύθερο Τύπο».

Δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση πως θεσμικά όργανα, όπως αυτό της ΕΣΗΕΑ, θα κινήσουν αγωνιστικές διαδικασίες στον «Ε.Τ.», για τα σκανδαλώδη μπόνους που δίνουν οι ιδιοκτήτες σε στελέχη και ...ημετέρους φιλοεργοδοτικούς - τη στιγμή που έχουν προβεί σε μπαράζ μειώσεων μισθών της πλειοψηφίας των εργαζομένων.

Οι συνάδελφοι στον «Ελεύθερο Τύπο» τα τελευταία δύο χρόνια των «αιματηρών» περικοπών, είδαν τους εκπροσώπους των Ενώσεων να σφυρίζουν αδιάφορα, κηρύσσοντας, όταν και αν, τις καθιερωμένες απεργίες - «πυροτεχνήματα», συνοδευόμενες από, δήθεν, «σκληρές» ανακοινώσεις. Οι ίδιοι εκπρόσωποι, οι οποίοι φροντίζουν πρώτα να συνομιλούν με τους εργοδότες και μετά με τους εργαζόμενους. Αυτό συνέβη, για μια ακόμη φορά, και στην περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου». Σε μια από αυτές τις συναντήσεις, εις εκ των ιδιοκτητών παρουσίασε το σχέδιο με τα «μαύρα» (όπως είναι και τα περίφημα πλέον μπόνους στον Ε.Τ.) ενώπιον μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, τα οποία με τη σιωπή τους «ευλόγησαν» για μια ακόμη φορά τον εργασιακό κατήφορο.


Την αδιαφορία τους για το μόχθο των εργαζομένων την εργοδοτική βαρβαρότητα τη γνωρίζαμε.

Αυτό που τώρα, επιπλέον, επιβεβαιώνεται όμως είναι και το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για την επιβίωση των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου. Οι ίδιοι που βγάζουν δακρύβρεχτες και μαχητικές ανακοινώσεις για την υπεράσπιση των ταμείων, είναι που δίνουν το «πράσινο φως» στα αφεντικά των ΜΜΕ για χαμένες – κλεμμένες εισφορές.

Η συνέλευσή μας, στις 25 Σεπτεμβρίου δημοσιοποίησε στοιχεία για τη μισθοδοσία του «Ελεύθερου Τύπου». Λίστες από τις οποίες προκύπτουν πάνω από 20 περιπτώσεις που αμείβονται (επιπλέον της κανονικής μισθοδοσίας) με «μαύρα» - εξτραδάκια, στους οποίους ωστόσο συμπεριλαμβάνονται περίπου δέκα στελέχη, γνωστά για τη φιλοεργοδοτική τους στάση. Ανάμεσά τους και οι δυο ιδιοκτήτες της εφημερίδας, ένας εκ των οποίων εμφανίζεται με μικτές αποδοχές 1.000 ευρώ και λαμβάνει ένα «μαύρο» μπόνους των 3.000 ευρώ.

Δημοσιοποιήσαμε τα στοιχεία, στο πλαίσιο της αντιπληροφόρησης, με αποκλειστικό στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων στον «Ε.Τ» και την εκκίνηση διαδικασιών αγώνα.

Τα στοιχεία με τα μπόνους και τα «μαύρα» έχουν σταλεί από τη συνέλευσή μας στον εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων του "Ε.Τ" στην ΕΣΗΕΑ.

Ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση και κοροϊδία, ενάντια στην εθελοτυφλία των συνδικαλιστικών ταγών, η συναδελφική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP