Εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, λουκέτα

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Εργασία εκ περιτροπής, απολύσεις, και... στο βάθος μια εφημερίδα έτοιμη να διαλυθεί, αφήνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο ξεκρέμαστους τους -ήδη απλήρωτους- εργαζόμενους της! Το εργασιακό μέλλον στις εφημερίδες είναι αβέβαιο, όπως συμβαίνει άλλωστε συνολικά στον χώρο των ΜΜΕ, όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία ζει και βασιλεύει...Σαν να μην έφτανε λοιπόν το γεγονός ότι στο προσωπικό στο «Κέρδος» οφείλονται δεδουλευμένα , η διοίκηση της εφημερίδας αρχής γενομένης από τον Αύγουστο (και ως το τέλος του 2014) προτείνει την εκ περιτροπής εργασία για μια μέρα την εβδομάδα!Από την άλλη, μπορεί να ακούγεται ότι ο Γιάννης Φιλιππάκης έχει «στα σκαριά» αθλητική εφημερίδα, το αθλητικό προσωπικό της «Espresso» όμως είδε την πόρτα της εξόδου. Ειδικότερα, μέσα στον Ιούλιο, το χαρτί της απόλυσης πήραν δύο εκ των αθλητικών συντακτών, ενώ άλλοι δύο πήραν υποχρεωτική άδεια με την επιστροφή τους να είναι αμφίβολη. Το κενό θα καλυφθεί, όπως ακούγεται, από τους αθλητικούς της «Espresso» και τους συντάκτες των «Προβλέψεων»...«Μαύρα» νέα και από την εφημερίδα «Εξπρές», όπου οι δικαστικοί έχουν δικαιώσει το προσωπικό της σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, όμως δύο χρόνια τώρα στους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας,δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά. «Κερασάκι στην τούρτα» η διαπίστωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου (ΣΕΠΕ) ότι τα πιεστήρια της εφημερίδας (τα οποία είναι σε ισχύ όλο αυτό το διάστημα) δεν έχουν άδεια λειτουργίας της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, καθώς έχει κοπεί το ρεύμα από την ΔΕΗ, οπότε λειτουργούν από ιδιωτική εγκατάσταση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας! 

Με αυτά τα δεδομένα, οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας, για να εκτελεστεί η απόφαση του ΣΕΠΕ (προσωρινή τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης), η οποία τους έχει κοινοποιηθεί. Επειδή όμως δεν υπήρξε ουδεμία εξέλιξη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έγγραφη καταγγελία της κατάστασης στους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια...«Σύννεφα», τέλος, και στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου προ ημερών έγινε γενική συνέλευση των μετόχων της ΗΜΕΠΕΤ (εκδίδει την εφημερίδα) και διαλύθηκε το ΔΣ της εταιρείας, στην οποία πρόεδρος ήταν η σύζυγος του Δημήτρη Μπενέκου και αντιπρόεδρος ο Αλέξης Σκαναβής (συνεκδότες της εφημερίδας). Ως εκ τούτου, μέχρι να διοριστεί νέα διοίκηση από το Πρωτοδικείο, στην εφημερίδα... δεν μπορεί να πληρωθεί το προσωπικό, το οποίο ήδη είναι «μέσα» έναν μισθό και κυριακάτικα, άδειες και επιδόματα από το 2013!

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ύστερα από ανταλλαγή εξωδίκων, όπου o Μπενέκος «απαγόρευσε» στον έτερο συνεκδότη να ασκεί διοίκηση και διαχείριση της εταιρείας, ενώ αποκάλυψε ότι ήθελε να υπενοικιάσει τους τίτλους των δύο εφημερίδων σε άλλον εκδότη. Έρμαια της διαμάχης Μπενέκου-Σκαναβή οι εργαζόμενοι...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP