Στοχευμένες και εκδικητικές απολύσεις στο ΔΟΛ - απεργία στο BHMA FM

Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

EDIT: Νέα 24ωρη απεργία για την ανάκληση των απολύσεων αποφάσισαν τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ από τις 4 μ.μ. σήμερα έως τις 4 μ.μ. της Τετάρτης, 4 Ιουνίου.

Σε νέες στοχευμένες και εκδικητικές απολύσεις δύο δημοσιογράφων στο ΒΗΜΑ FM, ο ένας εκ των οποίων και ενεργό μέλος της εργασιακής επιτροπής, προχώρησε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, προκαλώντας την κήρυξη απεργίας από την ΕΣΗΕΑ από τις 4 μ.μ. σήμερα έως τις 4 μ.μ. της Τρίτης, 3 Ιουνίου, με αίτημα την ανάκληση των ανωτέρω παράνομων απολύσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οι δύο συνάδελφοι “επανειλημμένα αρνήθηκαν την υπογραφή ατομικών συμβάσεων”.

Παραθέτουμε ολόκληρη και την ανακοίνωση της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ:
Μια κοινωνική προσφορά του "BHMA FM"

Μετά τις εκλογές και για ευνόητους λόγους, η διοίκηση του ΔΟΛ προχωράει σε νέες στοχευμένες και εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων - συνδικαλιστών παρά την σωρεία αποφάσεων των δικαστηρίων.

Μεταξύ των κληθέντων από την διοίκηση συναδέλφων μας που απολύθηκαν είναι η Κουτελάκη Κατερίνα (δημοσιογράφος) και ο Παναγιώτης Δρίβας (τ. εκπρόσωπος δημοσιογράφων εργαζομένων στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ FM") και ενεργό μέλος της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΟΛ.
Η επιχειρηματική, προνομιακή, μονοπωλιακή ανάπτυξη του μιντιακού κατεστημένου της συστημικής προπαγάνδας, έχοντας διασφαλισμένες εκατοντάδες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από κεφαλαιακές εισροές - αναχρηματοδοτήσεις, που συνοδεύονται από πληθώρα μνημονικών κανονιστικών ρυθμίσεων «πρόνοιας» υπέρ των εργοδοτών, δίνει το στίγμα της εμπράγματης επιχειρηματικής ανάπτυξης που βασίζεται στην στοχοποίηση και την ανθρωποφαγία.

Όλα για το μιντιακό καρτέλ της διαπλοκής «φτηνής ανάπτυξης» μέσα από το σκλαβοπάζαρο της αγοράς εργασίας, με ενοικιαζόμενους απασχολήσιμους είλωτες στο μνημονιακό πρότυπο που κατά κόρον διαφημίζουν.

Παρεμπιπτόντως η χώρα μας παραπέμπεται στο εδώλιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Εργασίας (Δ.Σ.Ε), για παραβίαση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τα πλέον «μαχητικά» σωματεία του κλάδου μας και οι συνοδοιπόροι τους - όπως αυτοπροσδιορίζονται από αυτάρεσκες δηλώσεις του λόμπι των «προεδρευόντων» τι θα κάνουν;

Πέρα από τις γνωστές επαναλαμβανόμενες «αγωνιστικές» διακηρύξεις προθέσεων και εκτονωτικών ετεροχρονισμένων ως επί το πλείστον παρεμβάσεων τύπου ΓΣΕΕ.

Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουμε: την δυνατότητα υλοποίησης εφαρμογής από τις επιχειρήσεις, να αντικαταστήσουν το εναπομείναν προσωπικό και στη θέση του να προσλάβουν μέσω των «Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης - ΕΠΑ» ανέργους χωρίς το βάρος ΣΣΕ, μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τα οποία υπόχρεος είναι ο άμεσος εργοδότης δηλαδή η ΕΠΑ.

Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνάδελφοι/σες αδιαπραγμάτευτα.

Γεγονός που σημαίνει σκληρή και ανυποχώρητη σύγκρουση με την διοίκηση του ΔΟΛ.

Την αντέχουν οι συνδικαλιστικές ελίτ των βολεμένων του κλάδου;

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ ήταν και θα παραμείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα των εργαζομένων.

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP