Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στην Ερμού ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014


Με τη συμμετοχή πολύ κόσμου συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού στο πλαίσιο της σημερινής κλαδικής απεργίας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Στη συγκέντρωση, που καλέστηκε από το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και στα "απελευθερωμένα" ωράρια, συμμετέχουν με πανό σωματεία (όπως ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου-Αττικής), συλλογικότητες και αρκετές λαϊκές συνελεύσεις, καθώς και πλήθος αλληλέγγυων.

Πολλά από τα πανό των συλλογικοτήτων είναι στημένα έξω από τις εισόδους κεντρικών καταστημάτων, σε κάποια από τα οποία (στο Sephora π.χ.) τα αφεντικά δεν δίστασαν να κρατήσουν κλειδωμένους μέσα τους εργαζόμενους. Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν κείμενα, πετούν τρικάκια, και φωνάζουν συνθήματα, με κεντρικότερα: "Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε γι' ανθρώπινες ζωές", "Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών". Η ανταπόκριση των περαστικών (του περίφημου "καταναλωτικού κοινού") είναι σε γενικές γραμμές πολύ θετική, με λίγες εξαιρέσεις, και το success story της διάλυσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μοιάζει να γνώρισε σήμερα μια ήττα, από τις πολλές που ελπίζουμε να ακολουθήσουν.

Λίγο νωρίτερα, γύρω στις 13:10, αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ δεν παρέλειψαν να επιτεθούν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ο κύριος όγκος των οποίων βρίσκεται πλέον στο ύψος της πλατείας Καπνικαρέας.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP