Σε εξέλιξη παρέμβαση αλληλεγγύης έξω από το μεζεδοπωλείο «Σαλαντίν»

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η παρέμβαση στο κατάστημα "Σαλαντίν" ενάντια στις εκδικητικές απολύσεις των τριών συναδέλφων. Η ανταπόκριση από τους πελάτες και τους διερχόμενους ήταν πολύ θετική. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν έως  ότου παρθούν πίσω οι απολύσεις. 


Παρέμβαση  από δεκάδες αλληλέγγυους πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το μεζεδοπωλείο «Σαλαντίν» στον  Κεραμεικό, μετά την εκδικητική απόλυση ενός συναδέλφου και την ανακοίνωση των απολύσεων ακόμη δύο, οι οποίοι είναι και μέλη του "Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού". Οι παραπάνω εργαζόμενοι διεκδικούσαν εξαρχής τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και συμπαραστάθηκαν στο αίτημα επαναπρόσληψης του πρώτου απολυμένου.


Ακούγονται συνθήματα όπως «Για τα αφεντικά είναι νόμος της φύσης, πρώτα το ξεπούλημα μετά οι απολύσεις», «Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», «Εσείς που τώρα κοιτάτε τη δουλειά σας, αύριο απολυμένα θα είναι τα παιδιά σας». "Σκεφτείτε σαν εργάτες και όχι σαν πελάτες, και στ' αφεντικά μην κάνετε τις πλάτες"


Να επισημάνουμε ότι οι παρεμβάσεις γίνονται με την πρωτοβουλία και έπειτα από κάλεσμα του "Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του Επισιτισμού"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP