Η σκευωρία κατά του αναρχικού Θοδωρή Σίψα δεν θα περάσει!

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

11/10/2013 “Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα, ασκήθηκε και στον εμπρησμό της Marfin. Ευθύνη όλων είναι να καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και να αποδοκιμάζουν τις εκφράσεις βίας και όχι να πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφόνων”. Αντώνης Σαμαράς, συνεδρίαση Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

13/10/2013 Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Real News: “Αποκάλυψη: Ποιοι και πώς έκαψαν τη Marfin”.

24/10/2013 Δημοσιεύεται ο ορισμός της δίκης για τα γεγονότα της Marfin για τις 9 Δεκεμβρίου 2013.

Μέσα σε δύο εβδομάδες, με την πλήρη ενορχήστρωση κυβέρνησης-ΜΜΕ-δικαστικής εξουσίας ένα ακόμα επεισόδιο της “θεωρίας των δύο άκρων” ξεδιπλωνόταν πάνω στον αγωνιστή Θοδωρή Σίψα, κατηγορούμενο για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στις 5/5/2010. Η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης της δίκης ήλθε στην ουσία να επικυρώσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κατασκευαστεί κάποιος ένοχος για την υπόθεση.

Πώς αλλιώς, άραγε, μπορεί να ερμηνευτεί η πρεμούρα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου να δηλώσει (3/10/2013) «Σε ότι αφορά την Marfin, έχουν συλληφθεί οι 3 δράστες, έχουν αναγνωριστεί από μάρτυρες, έχουν ταυτοποιηθεί, κι έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι. Αυτή την πληροφόρηση έχω, από επίσημες πηγές…». Πρώτον, μπορεί κατά την κυβέρνηση κάποιος να είναι “δράστης” χωρίς να το έχει κρίνει η δικαιοσύνη; Έτσι αποφαίνεται ο Κεδίκογλου. Δεύτερον, για τον εμπρησμό της Marfin είχαν κατηγορηθεί (αφού είχαν απαχθεί) από την αστυνομία 3 αγωνιστές, εκ των οποίων οι δύο απαλλάχθηκαν τον Μάιο του 2012 με εισαγγελικό βούλευμα. Ο Κεδίκογλου, όχι απλώς τους μετέτρεψε σε συλληφθέντες, αλλά τους ταυτοποίησε κιόλας, δικάζοντάς τους παράλληλα. Τρίτον, από τα καταφανέστατα ψέματα που εμπεριέχει η δήλωση, προκύπτει ότι οι “επίσημες πηγές” του Κεδίκογλου δεν είναι κανείς άλλος παρά η ίδια η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κατασκευάσει ενόχους για τη Marfin, προς επιβεβαίωση της “θεωρίας των δύο άκρων”.

Στη θέση του Θοδωρή Σίψα θα μπορούσε να είναι ο κάθε διαδηλωτής που κατέβηκε εκείνη τη μέρα στον δρόμο. Το εφαλτήριο της δίωξής του, το οποίο ήταν ένα ανώνυμο και πλήρως ασυνάρτητο σημείωμα που απέστειλε “πολίτης” στην αστυνομία και του καταλογίζει όχι μόνο την Marfin, αλλά και “τις μολότοφ στην Κερατέα”, αναδεικνύει την πλήρως γελοία και σαθρή βάση πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί το κατηγορητήριο. Αναδεικνύει, επίσης, τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους διώκεται ο Θοδωρής Σίψας.

Επί 3,5 χρόνια η “υπόθεση της Marfin” αποτελεί τον τροφοδότη της απόδοσης συλλογικής ενοχής σε όποιον/α έχει αντισταθεί αυτό το διάστημα στην λυσσαλέα επίθεση κράτους και κεφαλαίου ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις. Είναι συνολικά στο κίνημα που αποδίδεται το περίφημο κατηγορώ: “ναι, αλλά για την Marfin δεν λέτε τίποτα”. Ο τρόμος που το σύστημα βίωσε την 5η Μάη του 2010 έπρεπε να περάσει στο άλλο στρατόπεδο. Να απο-νομιμοποιηθεί πολιτικά και ηθικά η αντίσταση και η συλλογική κοινωνική αντιβία. Να ποινικοποιηθούν ολόκληροι πολιτικοί χώροι και κινηματικές πρακτικές. «Ναι, το μονοπώλιο της βίας ανήκει μόνο στο δημοκρατικό κράτος και θα σας αλλάξουμε τα φώτα», έγραφε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης.

Αυτή τη διαχείριση επιδιώκει η εξουσία μέσα από την κατασκευασμένη δίωξη του Θοδωρή Σίψα, εκμεταλλευόμενη χωρίς αιδώ τον θάνατο τριών εργαζομένων. Με την άμεση συνέργεια των ΜΜΕ βανδαλίζει τη ζωή ενός αγωνιστή - δημοσιεύοντας τα στοιχεία του - για να ταΐσει με “ασφάλεια” το ακροδεξιό της ακροατήριο. Λασπολογεί ασύστολα εναντίον πολιτικών χώρων και κοινωνικών κινημάτων με σκοπό να καταστείλει κάθε κοινωνική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα, κάθε αντίπραξη ενάντια στην λεηλασία του κοινωνικού πλούτου.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Στη δίκη που ξεκινάει την Δευτέρα 9 Δεκέμβρη θα καταπέσει η κρατική σκευωρία!

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα!

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP