Εργαζόμενοι της "Δ.Τ." με συνοδεία ΜΑΤ στην ΕΡΤ

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

UPDATE 22:15 Με ενημέρωση για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά του Ραδιομεγάρου, έληξε πριν από λίγο το δελτίο ειδήσεων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της Ελεύθερης Ραδιοτηλεόρασης. Μόνη ασπίδα τους, απέναντι στις ασπίδες των ΜΑΤ αλλά και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για πλιάτσικο κατά της ΕΡΤ, είναι η παρουσία όλων μας εκεί.

UPDATE 21:00 Ένα ακόμα ζωντανό δελτίο ειδήσεων βγάζουν αυτή την ώρα οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι/-ες της ΕΡΤ, μπροστά στο Ραδιομέγαρο, με φόντο τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Νωρίτερα, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν περιποιηθεί με ξύλο και χημικά τους εργαζόμενους/-ες που θέλησαν να περιφρουρήσουν το κτήριο αλλά και τον εξοπλισμό της ΕΡΤ Α.Ε. από ενδεχόμενη δολιοφθορά, καθώς εργαζόμενοι της "ΔΤ" είχαν εισβάλει από νωρίς στο μέγαρο της Μεσογείων, κατά παράβαση κάθε τυπικής διαδικασίας. Τελικά οι της "ΔΤ" αποχώρησαν, χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει τί ακριβώς πήραν μαζί τους, αφού η είσοδος απαγορεύτηκε ακόμα και σε βουλευτές που ζήτησαν να μπουν στην ΕΡΤ. Αυτή τη στιγμή, κόσμος έχει συγκεντρωθεί στη Μεσογείων ανταποκρινόμενος στο διαρκές κάλεσμα συμπαράστασης που απευθύνουν οι εργαζόμενοι/-ες.

Για περίεργη κινητικότητα στο Ραδιομέγαρο από το πρωί ενημερώνουν οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι/-ες της ΕΡΤ μέσω του ERT Open. Συγκεκριμένα, με σχετική ανάρτησή τους, καταγγέλλουν την παρουσία δύο εργαζόμενων της "Δ.Τ." στο κτήριο, τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής του κτηρίου και του υλικού της ΕΡΤ Α.Ε. Σημειωτέον, η είσοδος των δύο της "Δ.Τ." στο Ραδιομέγαρο κατέστη δυνατή καθώς συνοδεύονταν από ΜΑΤ, που έσπασαν τα τζάμια και την κλειδαριά για να μπουν στο φυλάκιο της πύλης της οδού Μεσογείων. Όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι/-ες της ΕΡΤ τα δύο αυτά πρόσωπα της "Δ.Τ." κατάφεραν να μπουν στο master control -στο στούντιο δηλαδή του κεντρικού ελέγχου της ΕΡΤ Α.Ε., όπου βρίσκεται εξοπλισμός τεράστιας αξίας- παραβιάζοντας την ηλεκτρονική πόρτα. 

Καταγγέλλοντας δολιοφθορά, η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι άμεσα θα οδηγηθούν εκεί και άλλοι/-ες εργαζόμενοι/-ες της "Δ.Τ".

Εν τω μεταξύ, απόψε το βράδυ στις 21:00 προβλέπεται να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη, πριν την εισβολή των ΜΑΤ, μουσική γιορτή με DJ set έξω από το Ραδιομέγαρο. Εκτός κι αν τα όργανα αρχίσουν νωρίτερα...

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP