Εισβολή της αστυνομίας στη Δημόσια Τηλεόραση της Βαλένθια

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Update: "Μαύρο" έπεσε στη μετάδοση του προγράμματος στις 12:30. Φώτο από την αστυνομική εισβολή:


***

Σε μια κίνηση καρμπόν της ελληνικής, η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια αποφάσισε να εισβάλει στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της περιοχής (RTVV). Λίγο μετά τη 1:00 ώρα Ελλάδας, μπάτσοι απέκλεισαν το κτήριο εγκλωβίζοντας αρκετούς εργαζόμενους εντός των εγκαταστάσεων και περιορίζοντας τους περισσότερους εκτός.

Αμέσως έγινε κάλεσμα για συμπαράσταση και εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι άρχισαν να συρρέουν. Την ίδια ώρα τσιράκια της κυβέρνησης μαζί με την αστυνομία άρχισαν να κατευθύνονται προς τον Κεντρικό Έλεγχο προκειμένου να ρίξουν το σήμα της RTVV.

Κατάφεραν να σιγήσουν το ραδιόφωνο και το ένα από τα 2 κανάλια. Οι εργαζόμενοι εντός του κτηρίου ανασυντάχθηκαν, μετακίνησαν το «ζωντανό» πρόγραμμα στο 2ο κανάλι και έβγαλαν live στον αέρα τους ένστολους να κόβουν καλώδια από τον κεντρικό έλεγχο. Παράλληλα εργαζόμενοι άρχισαν να κατευθύνονται προς τον ευαίσθητο αυτό χώρο.

Την ίδια ώρα ο συγκεντρωμένος κόσμος άνοιγε την πύλη και εισέρχονταν στο προαύλιο του κτηρίου. Οι συνάδελφοι τους εντός, είχαν εντοπίσει τους εργολάβους του μαύρου στους διαδρόμους έξω από τον Κεντρικό Έλεγχο και τους εκδίωκαν με κυνηγητό στους διαδρόμους ανακαταλαμβάνοντας τη ροή του προγράμματος.

Στις 5.30 περίπου το πρωί και ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, έγινε αντεπίθεση στο προαύλιο από τον συγκεντρωμένο κόσμο και εκδίωξη των ρουφιάνων από το κτήριο της ζωντανής μετάδοσης, Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν να φυλάνε στριμωγμένοι μια και μόνη είσοδο με όλο το υπόλοιπο κτήριο να είναι στα χέρια των εργαζομένων οι οποίοι ακόμα και αυτή την ώρα συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP