Έγγραφη "απολογία" 4 εργαζομένων στους ΗΣΑΠ επειδή απήργησαν

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Λάβαμε από το "Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες" και δημοσιεύουμε:

Πριν μία εβδομάδα τέσσερις συνάδελφοι (3 ηλεκτροδηγοί και 1 εκδότης εισιτηρίων) έλαβαν υπηρεσιακό έγγραφο που τους καλεί να "απολογηθούν" για την απουσία τους από την εργασία τους στις 6 Νοέμβρη. Ο συνάδελφος Α.Τ. (φανταζόμαστε πως κάτι ανάλογο ισχύει και για τους 3 ηλεκτροδηγούς) είχε ενημερώσει εγκαίρως και με επιμονή, παρ' όλες τις "συμβουλές" να το ξανασκεφτεί πως θα απεργήσει και θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί εκείνη τη μέρα. 
Δυστυχώς τα Δ.Σ. των σωματείων δεν έχουν προβεί σε καμία κίνηση δημοσιοποίησης του γεγονότος και στήριξης των συναδέλφων. Τουλάχιστον για το ΣΕΛΜΑ, μέλος του οποίου είναι ο Α.Τ. γνωρίζουμε πως δεν έχουν έρθει καν σε επαφή με το συνάδελφο για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Εμείς σε μια προσπάθεια γνωστοποίησης του γεγονότος αλλά και ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης μοιράζουμε στους χώρους εργασίας μας την παρακάτω ανακοίνωση.

ΕΠΙΤΑΞΗ,ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ "ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ" 
Από τον Γενάρη και μετά οπότε εφαρμόστηκε η επίταξη των εργαζομένων έχουν γίνει πολλά επεισόδια αυθαιρεσίας και πολλές προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων από διευθυντές, προϊσταμένους και λοιπά τσιράκια της εταιρείας με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας χωρίς να βγαίνει τσιμουδιά από εμάς. Φυσικά καλύπτονται πίσω από την απάτη της δήθεν συνεχιζόμενης επίταξης, κάτι στο οποίο συνηγορούν και τα γραφειοκρατικά ΔΣ των σωματείων μας. Το τελευταίο επεισόδιο είναι η κλήση σε έγγραφη "απολογία" 4 εργαζομένων στους ΗΣΑΠ (3 μηχανοδηγών και 1 εκδότη εισιτηρίων) με το αιτιολογικό ότι την ημέρα της απεργίας και ενώ έχουν ενημερώσει εγκαίρως για την πρόθεσή τους να απεργήσουν "δεν προσήλθαν στην εργασία τους προκαλώντας ανωμαλία στην υπηρεσία". 
Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και συνάμα δείχνει κάποια πράγματα. Θεωρούμε τουλάχιστον αστείο να επικαλείται μια ολόκληρη διεύθυνση ότι η απεργία 4 ατόμων δημιουργεί ανωμαλία στην υπηρεσία. Με αυτό το σκεπτικό αν τύχει και αρρωστήσουν 5-6 εργαζόμενοι θα κλείσει ολόκληρο το σύστημα!!!! Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το "πρόβλημα" της υπηρεσίας δεν είναι το πως καλύφθηκαν τα όποια κενά αλλά το γεγονός ότι οι 4 εργαζόμενοι δήλωσαν σταράτα και ξεκάθαρα ότι ΑΠΕΡΓΟΥΝ. Δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν θέλουν να φαίνεται πουθενά η λέξη ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεν θέλουν με τίποτα να φανεί πως υπάρχουν εργαζόμενοι που ξεσκεπάζουν την απάτη που έχουν στήσει, με την απαράδεκτη ανοχή από τα ΔΣ των σωματείων, της δήθεν συνεχιζόμενης επίταξης και την ξεσκεπάζουν με τον πιο δυναμικό και ξεκάθαρο τρόπο. Με αυτόν του ΑΓΩΝΑ και της ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Θεωρούμε πως τρέμουν στην ιδέα πως αυτό το αγωνιστικό παράδειγμα, θα το ακολουθήσουν πολλοί περισσότεροι και θα σπάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη μας επιλογή. Αυτή ακριβώς τη συνειδητοποίηση τρέμουν οι ήδη φοβισμένοι δυνάστες μας.  
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι εργαζόμενοι που βγήκαν στον δρόμο την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου δεν ήταν "απόντες" όπως θέλουν να τους ονομάσουν. Οι τέσσερις συνάδελφοι ήταν παρόντες στο δρόμο, παρόντες στον αγώνα, δίπλα στους υπόλοιπους εργαζόμενους από όλους τους εργασιακούς χώρους. Δήλωσαν ξεκάθαρα την απόφασή τους να αγωνιστούν αψηφώντας την τρομοκρατία της διοίκησης. Ανέδειξαν πως είναι στο χέρι μας να απεργήσουμε, πως πάνω από φόβους και ανασφάλειες βρίσκεται η διάθεση της αντίστασης και της αξιοπρέπειας.

ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΞΕΙΣ ΣΠΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ταξικό Μέτωπο
Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες
taxikometopo.wordpress.com
taxikometopo@gmail.com

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP