Όταν τα ΜΜΕ ανακάλυψαν τη φασιστική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής...

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Αφίσα που κυκλοφορεί από τη συνέλευσή μας στους τοίχους της Αθήνας.


Είναι τα ίδια μίντια που αποϊδεολογικοποίησαν τις φασιστικές πρακτικές, όχι μόνο πριμοδοτώντας τον λόγο και τις δράσεις της Χ.Α. (ενσωματώνοντάς τη στο κυρίαρχο «lifestyle»), αλλά κυρίως αναπαράγοντας και ενισχύοντας την επίσημη, κρατική ακροδεξιά ατζέντα: από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, ως την εκκένωση των καταλήψεων και την περιστολή των ελευθεριών.

Ο όψιμος και ευκαιριακός «αντιφασισμός» των ΜΜΕ δεν μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα για να ξεπλύνουν την αντιδραστική θεσμική τους λειτουργία ως ένα από τα κομβικά ιδεολογικά μέσα επιβολής των πιο επώδυνων μέτρων που έχει βιώσει η εργατική τάξη τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό φυσικά γίνεται με το άλλοθι της εφαρμογής της νομιμότητας έναντι των «δύο άκρων» και αναδεικνύοντας ως απόλυτο εγγυητή της «Δημοκρατίας» τον κυβερνητικό συρφετό.

Η αντιφασιστική δράση δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις. Γεννιέται στον δρόμο, στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, στα πανεπιστήμια. Ενυπάρχει στον αγώνα για την ισότητα και την ελευθερία. 

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP