Το "μαύρο" άλλαξε... χρώμα!

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

... και εγένετο Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ). 
Από τις 8 σήμερα το πρωί, το "μαύρο" που υπήρχε από τις 11 Ιουνίου όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, έφυγε από τις συχνότητες και αντικαταστάθηκε από την κάρτα με το πολύχρωμο σήμα της ΕΔΤ! Το πρόγραμμα, δια στόματος υφυπουργού Καψή, «θα περιλαμβάνει ταινίες και ντοκιμαντέρ ενώ θα περνούν και κάποιες ειδήσεις με τη μορφή τίτλων.» 
Κανένας «Καψής» όμως δεν μας είπε αν υπάρχει αδειοδότηση για τον νέο τίτλο από το ΕΣΡ, αν έχουν προκηρυχθεί συμβάσεις- προσλήψεις, αν έχει προκηρυχθεί ο οποιοσδήποτε διαγωνισμός, με ποιό τρόπο η DIGEA και ο ΟΤΕ εκπέμπουν σταθμό χωρίς άδεια από κάποια στούντιο του ιδιώτη Eλμετζόγλου (κάπου στην Παιανία...) και άλλες τέτοιες "λεπτομέρειες". Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απάντησαν στην Κυβέρνηση με το ψήφισμα της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ακολουθεί το ψήφισμα:
"Η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα: Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την απερίφραστη καταδίκη μας στην πρωθυπουργική απόφαση της 11ης Ιουνίου που επιχείρησε να επιβάλλει το «μαύρο» στις οθόνες των Ελλήνων πολιτών και στις δημόσιες συχνότητες. Καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιχείρηση να «κατέβουν» οι πομποί με συνέργεια αστυνομικών δυνάμεων και ιδιωτών τεχνικών.  
Καταδικάζουμε, επίσης κάθε απόπειρα παράνομης εκπομπής εκτός των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ. Διατυπώνουμε ρητές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για όσες από τις προτάσεις του κ. Καψή ανατρέπουν βίαια τις εργασιακές σχέσεις παρά τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχουμε καταθέσει. Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έχουμε να παρατηρήσουμε ότι είναι ανάγκη ο υφυπουργός να γίνει πιο συγκεκριμένος, ουσιαστικός και με σαφές χρονοδιάγραμμα λύσεων. Δεν βοηθάει κανένα όταν στις θεσμικά και νομικά τεκμηριωμένες προτάσεις των εργαζομένων ο αρμόδιος υφυπουργός προσερχόμενος στο διάλογο απαντά κυρίως με γενικόλογες πολιτικές παρατηρήσεις και αιτιάσεις. 
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και ζητάμε από τον υφυπουργό, αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, να συνεχίσει το διάλογο και να εφαρμόσει αυτό που δημοσίως έχει υποστηρίξει «ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης», προκειμένου να εκπέμψει ξανά το σήμα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης μόνο από τις εγκαταστάσεις και τις συχνότητες της ΕΡΤ, σεβόμενος τις αποφάσεις του ΣτΕ."

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP