Αυτό θα πει, "θα γίνει της Τρίτης"

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Με την ανακοίνωση του αυταρχικού κλεισίματος της ΕΡΤ την Τρίτη 11 Ιούνη κόσμος αρχίζει να συρρέει προς το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους εργαζόμενους.

Ανάμεσά τους, 5 ταξιθέτες της τηλεοπτικής εκπομπής «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη Λαζόπουλου οι οποίοι συμμετείχαν στην εξάωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Π.Ο.Ε.Σ.Υ. και η οποία ξεκινούσε στις 19:00.

Εξαιτίας της στάσης εργασίας ο καταγγελτικός και αντιμνημονιακός Λάκης Λαζόπουλος δε βγήκε στον αέρα κι έτσι τα πλήθη που τις Τρίτες κατακλύζουν το στούντιο της Κάντζας μαζί με τους τηλεθεατές που παρακολουθούν απ’ το σπίτι έχασαν τον «αγωνιστή» τους να ξεσπαθώνει κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, να τους ψυχαγωγεί και να τους βάζει για ύπνο.

Σήμερα το πρωί, μια εβδομάδα αργότερα, οι 5 ταξιθέτες κάλεσαν την παραγωγή για να μάθουν αν θα πάνε σήμερα να δουλέψουν, στην τελευταία εκπομπή της σεζόν.

Τελικά οι όροι αντιστράφηκαν και ο Λάκης ήταν αυτός που κυριολεκτικά τους πήρε τη δουλειά, «βάζοντάς τους στη θέση τους». 

Οι 5 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι πλήρωσαν με την ίδια τους την εργασία την επιλογή τους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που ακόμα και το αφεντικό τους θα καλούσε με εκτενές αφιέρωμα, είτε μέσα απ’ την εκπομπή της προηγούμενης Τρίτης, είτε όπως αναμένουμε, απόψε το βράδυ.

Η εργοδοσία μάλιστα δεν έκανε καν τον κόπο να ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους για τον λόγο που δεν δουλεύουν πια στην εκπομπή.

Άραγε θεωρήθηκε παράνομη η συμμετοχή τους στη στάση εργασίας επειδή δεν τους κάλυπτε το «Σωματείο Μαύρων Εργαζομένων»;

Ο εργαζόμενος στο Λάκη Λαζόπουλο δουλεύει για να μπορεί ο ίδιος ο παρουσιαστής να καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας των άλλων –των κακών- αφεντικών, για να μπορεί να παρακινεί σε ξεσηκωμό δια μικροφώνου και να επικαλείται τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις κόσμου που παίζει στην εκπομπή του.

Σαν εργαζόμενος οφείλεις να είσαι εκεί για να του κάνεις τη δουλειά αρκεί να αναπαράγεις το μοντέλο της εκμετάλλευσης που ο ίδιος αποκηρύσσει στον αέρα.

Σκλάβος πίσω απ’ τα φώτα, για να μπορεί ο κάθε Λάκης αυτού του κόσμου να μιλά κι ο κόσμος να εύχεται να είχαμε κι άλλους σαν αυτόν.

Προς γνώση και συμμόρφωση για το τι σημαίνει στην πραγματικότητα όταν ο Λάκης αναφωνεί, «θα γίνει της Τρίτης».

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP