ΤΩΡΑ: ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Φωτογραφία από alterthess
Update 18:00 Nέα άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον κατοίκων λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό, όλως τυχαίως λίγο μετά την τοποθέτηση Βορίδη στη Βουλή κατά την οποία ανέφερε ότι "δεν υπάρχει μέσος δρόμος, όπως λέμε δηλαδή, «να σεβαστούμε την τοπική κοινωνία.» Τι να σεβαστούμε; Αυτούς που εμποδίζουν τις ανακριτικές ενέργειες; Μήπως και να ζητήσουμε τη συναίνεση των κατοίκων πρώτα για την αποκάλυψη των ενόχων; Η κυβέρνηση καθεστώς ανομίας δεν θα επιτρέψει σε κανένα σημείο. "
Οι 1000 περίπου συγκεντρωμένοι οι οποίοι βρίσκονταν έξω απ' το έκτο σπίτι στο οποίο κατευθύνθηκαν τα ΜΑΤ για έρευνα, δέχτηκαν για μια ακόμα φορά απρόκλητη επίθεση με ξύλο και ρίψη χημικών. Οι μαρτυρίες των κατοίκων αναφέρουν ότι "τα ΜΑΤ βαρούν στον ψαχνό".


Update 14:30 "Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά."
Απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Update 13:35 Βίντεο από την επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό νωρίτερα, ενώ καθηγητές και μαθητές του Γενικού Λυκείου Ιερισσού μιλάνε στην Ελληνοφρένεια. Οι έρευνες συνεχίζονται με πάνοπλους αστυνομικούς να μπαίνουν στα σπίτια κατοίκων.


Update 12:35 Σύμφωνα με άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό, 9 κάτοικοι βρίσκονται σε κλούβα της αστυνομίας, η οποία βρίσκεται ακόμα μέσα στο χωριό και πάει τους κατοίκους έναν έναν στο σπίτι τους με την παρουσία εισαγγελέα. Επίσημα πρόκειται για κλήσεις μαρτύρων και ελέγχους σπιτιών και όχι για συλλήψεις. Ο συγκεντρωμένος κόσμος υπολογίζεται στις 3.000 ενώ τουλάχιστον άλλες 5 κλούβες είναι μέσα στο χωριό. Οι πληροφορίες για δακρυγόνα μέσα στο σχολείο αποδεικνύονται ακριβείς, ενώ κάποιοι μαθητές έφτασαν και στο σημείο λιποθυμίας λόγω των χημικών.

Update 12:15 Συνεχίζεται η ένταση στην Ιερισσό, αφού διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει στην πλατεία και σε άλλα κεντρικά σημεία. Φωτογραφίες από @katerinaelikaki

Update 11:30 Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, έχουν συλληφθεί 5 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν στήσει πρόχειρα οδοφράγματα απέναντι στις διμοιρίες. Πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο για τραυματισμό μαθητή από δακρυγόνο.


10:30 Εισβολή στο χωριό της Ιερισσού πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τουλάχιστον 6 διμοιρίες ΜΑΤ. Οι δυνάμεις καταστολής του κράτους και των εταιρειών εξόρυξης έχουν κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών τα οποία δεν δίστασαν σύμφωνα με μαρτυρίες να ρίξουν ακόμα και μέσα στο σχολείο.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP