Συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία το Σ/Κ στην ΕΡΤ

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Η μη καταβολή υπερωριών, κυριακάτικων και αργιών, η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ και η μη επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων, είναι οι σημαντικότερες από τις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων δημοσιογράφων για εκ νέου απεργία στην ΕΡΤ. 

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα: "Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εξαιτίας της μη ικανοποίησης θεσμικών και εργασιακών αιτημάτων, που συνδέονται άμεσα με την ίδια την υπόσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη μη καταβολή δεδουλευμένων τεσσάρων και πλέον μηνών.  Όλα αυτά την ώρα που η Διοίκηση της ΕΡΤ κατ’ εξακολούθηση επιδίδεται σε κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, μέσω της πρακτικής μικτών και εξωτερικών παραγωγών, ακόμη και στον τομέα ενημέρωσης, καθώς και με τις παχυλές συμβάσεις προσωπικού ειδικών θέσεων.  

Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα: 

- 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα πολυμέσα της ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, καθημερινές στάσεις εργασίας από 29 Μαρτίου 2013 18.30 έως 20.30 για την τηλεόραση της ΕΡΤ και 10 – 12 για το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
- Να παρασχεθει εξαίρεση για την κάλυψη του ημι-μαραθωνίου ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31/03/2013 από τις 08.30 π.μ εως τις 11.00 π.μ"
Αναλυτικά η  το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης εδώ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP