Επιστράτευση στους ναυτεργάτες αποφάσισε η κυβέρνηση

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποφάσισε η κυβέρνηση, αφού, όπως ισχυρίζεται, αύριο το ξημέρωμα λήγει το τελεσίγραφο που είχε δοθεί στους εργαζόμενους για λήξη της απεργίας. Στο ίδιο μέτρο, δηλαδή στην - κατ' ουσία - καταναγκαστική εργασία και ακύρωση στην πράξη του κοινωνικά κατακτημένου δικαιώματος της απεργίας, είχε προβεί και πριν λίγες ημέρες και για τους απεργούς του Μετρό

Παρά τις κυβερνητικές απειλές οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει, νωρίτερα, την συνέχιση της απεργίας τους για ακόμα 2 ημέρες, απέναντι στο "Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών και όλο το πλέγμα των νομικών κανόνων ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, που τον συγκροτούν." Πέραν της απόσυρσης του Πολυνομοσχεδίου, οι απεργοί διεκδικούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, την άμεση καταβολή δεδουλευμένων κ.α. 

Μένει να αποσταλλούν τα φύλλα πορείας στους απεργούς, με επιθυμία της κυβέρνησης το πρωί τα πλοία να λύσουν κάβους. Να σημειώσουμε ότι τη στήριξη των απεργών έχουν υπογράψει πολλοί φορείς στα νησιά, ανατρέποντας το ανάλογο επιχείρημα της κυβέρνησης, ό, τι δηλαδή η επιστράτευση γίνεται στο όνομα του συμφέροντος των κατοίκων των νησιών. Διαβάστε χαρακτηριστικά τις ανακοινώσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας", του "Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου", του "ΟΤΑ Λέσβου"

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP