Συναυλιακό διήμερο αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων στα καταστήματα Μetropolis (28-29/11/2012, ΑΝ Club)

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012


Εδώ και περίπου έναν χρόνο οι εργαζόμενοι στα Metropolis βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον εργοδότη Ανδρέα Κουρή. Σε αυτό το διάστημα η εργοδοσία των Metropolis, έχοντας κλείσει το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας (12) και έχοντας αφήσει ανοιχτό μόλις ένα, αρνείται να καταβάλει τα οφειλούμενα στους 240 εργαζόμενους , αφού πρώτα πετάξε 180 από αυτούς στην ανεργία. 

Πεισματικά οι εργαζόμενοι αρνούνται να σιωπήσουν και να αποδεχτούν τη “μοίρα” που σαν ντόμινο τα αφεντικά επιφυλάσσουν σε όλη τη χώρα για τους εργαζόμενους. Οργανώνοντας τις διαθέσεις και το δίκιο τους από τα κάτω, έχουν προχωρήσει -πέρα από τις νομικές κινήσεις - σε επανειλημμένες παρεμβάσεις έξω από το καταστήμα στην Σταδίου (καθώς και στα υπόλοιπα όσο αυτά ήταν ανοιχτά), σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γκλαμουράτη εκδηλώση των “βραβείων MAD” που διοργανώνει το αφεντικό Κουρής και ουκ ολίγες φορές σε επισκέψεις στα διευθυντικά γραφεία. 

Ως συνέλευση έχουμε σταθεί όλο αυτό το διάστημα έμπρακτα αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Metropolis και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και περνάει και μέσα από τη συμμετοχή μας στο συναυλιακό διήμερο που οργανώνουν.

«Ο Ανδρέας Κουρής (ιδιοκτήτης του ομίλου MAD) κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια από τότε που εξαγόρασε την αλυσίδα καταστημάτων Metropolis να βάλει λουκέτο σε 12 καταστήματα!». «Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν εναντίον του δεκάδες μηνυτήριες αναφορές από την επιθεώρηση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων απόλυσης, ενώ ταυτόχρονα παραβιάζει δικαστική απόφαση η οποία δικαιώνει τους απολυμένους και δίνει προτεραιότητα στην εξόφλησή τους». 

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2012 σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και των νόμιμων αποζημιώσεών μας, προχωράμε στη διοργάνωση συναυλιακού διήμερου αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων των Metropolis την Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο An Club με τη συμμετοχή μερικών εκ των καλυτέρων εκπροσώπων της ελληνικής αγγλόφωνης underground σκηνής.
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα εμφανιστούν οι:
- Rosewood Brothers with special guests Thanos Amorginos (Last Drive) & Stavros X. (Deus X Machina) 
- The Ward with special guest Alex K. (Last Drive)
- Surf BBP Spectacular [Babis Bone, S.Pyros.D. (ex members of Rockin’ Bones), Panos -Tomaras (ex member of Earthbound)] 
- Automaton 

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου θα παίξουν οι: 
- Cyanna 
- Dustbowl 
- Illegal Operation with special guest Alex K 
- Mamma Kin 

Και τις δύο μέρες DJ Sets από τους George (700 Machines) και Gregg Vaios.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP