Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στην Αθήνα για τη Γενική Απεργία

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

21:50 50 προσαγωγές μέχρι στιγμής. Όλοι οι σύντροφοι της Ροσινάντε είναι έξω και είναι καλά.

20.49 Δεκάδες τραυματίες και διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα έχουν διακομιστεί στο ιατρείο του Συντάγματος, το οποίο μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο "Αμαλία".

20:22 Ρίψη χημικών Οθωνος και Αμαλίας. Ο κόσμος δεν υποχωρεί.

20:20 Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα. Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στη Λ. Αμαλίας. Ο κόσμος προσπαθεί να μη σπάσει παρά τα άπειρα δακρυγόνα.

19:54 Τα ΜΑΤ βρίσκονται στην πάνω μεριά του Συντάγματος και στο στενό του Μ. Βρετάννια, ενώ οι διαδηλωτές βρίσκονται στην κάτω μεριά της πλατείας και τους γύρω δρόμους. Πριν από λίγο απωθήθηκαν με μολότωφ διμοιρίες των ΜΑΤ στην Καραγιώργη Σερβίας.

19:30 Ο Στουρνάρας μόλις απέσυρε την τροπολογία για τους εργαζόμενους της Βουλής


19.20 Οι μπάτσοι έβαλαν μπροστά δύο αύρες. Βολές από υδροβόλα οχήματα εναντίον του κόσμου. Απωθείται ο κόσμος προς Β.Γεωργίου και Παν/μιου. Το ΚΚΕ κρατάει τη Φιλελλήνων.

19:05  Το ΔΣ υπαλλήλων βουλής αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία από 7μμ μέχρι τέλους συνεδρίασης.

18:55 Ο Στουρνάρας έφερε διάταξη η οποία καταργεί το μισθολογικό/ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων μεταβάλλοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο του κοινοβουλίου εξισώνοντας το εργασιακό καθεστώς με εκείνο μιας οποιασδήποτε Γενικής Γραμματείας. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι συγκεντρωμένοι έξω από τις πόρτες που οδηγούν στην ολομέλεια ενώ ένστολοι αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για τη φύλαξη τους. Αν η απεργία ισχύσει τότε η συνεδρίαση μπορεί και να διακοπεί μιας και δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς πρακτικογράφους.

18:30 Κόσμος συνεχίζει να φτάνει στο Σύνταγμα.

18:10 Οι προσαχθέντες της Ροσινάντε μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσά τους και δημοσιογράφος του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο".

18:05 Μαζικές προσαγωγές απο το μπλοκ της Ροσινάντε. 10 προσαγωγές απο ασφαλίτες.

18:00 Πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή Κολοκοτρώνη & Λέκκα, κοντά στο Α.Τ. Ακροπόλεως

17:52 Κορδόνι από διμοιρίες από ΜΑΤ έχει κόψει την Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Σίνα, με στόχο να κόψουν μπλοκ που προσπάθησαν ν' ανέβουν συντεταγμένα την οδό Πανεπιστημίου.

17:40 Γεμάτη από κόσμο και η κάτω μεριά της πλατείας.

17:25 Μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς έφτασαν μόλις στο Σύνταγμα. Γεμάτη αυτή τη στιγμή από κόσμο η Λεωφόρος Αμαλίας μπροστά απ' τη Βουλή.

17:00 Δεύτερη ημέρα της Γενικής Απεργίας που κάλεσαν τα συνδικάτα. Κόσμος έχει αρχίσει ήδη και συγκεντρώνεται στην πλατεία Συνταγμάτος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει ήδη ξεκινήσει πορεία απ' την Ομόνοια.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP