Διαίρει και βασίλευε από τον Γ. Κουρή για να επαναλειτουργήσει η εφημερίδα "Αυριανή"

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

O γνωστός και μη εξαιρετέος Γιώργος Κουρής έχει βάλει μπροστά τις γνωστές μεθοδεύσεις των αφεντικών των ΜΜΕ ώστε να κυκλοφορήσει ξανά την εφημερίδα «Αυριανή». Οι εκδότες όταν βρίσκονται σε δύσκολη θέση και κρατούν σε ομηρία τους εργαζομένους με μήνες –στην περίπτωση της «Αυριανής», χρόνια- απληρωσιάς και διαβλέπουν μία χαραμάδα κέρδους χρησιμοποιούν την πιο παλιά και πετυχημένη τακτική: Το διαίρει και βασίλευε. Όπως διαβάζουμε στο blog των ίδιων των εργαζομένων, ο Κουρής σε συνεργασία με δημοσιογράφο της εφημερίδας, προσπαθεί να πετάξει το τυράκι των ατομικών συμβάσεων με κάποιες (πότε και πόσο άγνωστο) απολαβές σε μία μικρή μερίδα εργαζομένων ώστε να σπάσει η απεργία και να βγει το φύλλο. Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση/απάντησή τους:

Παρά την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Αυριανή», ο εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κουρής, σε αγαστή συνεργασία – δυστυχώς – με δημοσιογράφο, επιχειρούν με δόλιο τρόπο την επανέκδοση της εφημερίδας. Ο εκδότης, παραβλέπει την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων, στις 14 Οκτωβρίου 2012 η οποία του δόθηκε με τον δικηγόρο του κ. Στάθη Γκότση, σύμφωνα με την οποία, ...  
«οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2010, αναμένουν νέα πρόταση, στην οποία να:
  • διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, 
  • θεσπίζονται σαφή κίνητρα για την εθελουσία όσων εργαζομένων το επιθυμούν,
  • ορισθεί χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των δώρων του Πάσχα, του επιδόματος αδείας και του Δώρου Χριστουγέννων 2012».   
Ο Γεώργιος Κουρής, κατά την προσφιλή του μέθοδο, και χαράσσοντας δική του πορεία, επιχειρεί να διασπάσει τους εργαζόμενους, καλώντας 15 συγκεκριμένους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας και να λύσουν την επίσχεση με στόχο την επανέκδοση της εφημερίδας. Από την Παρασκευή το απόγευμα υπήρχαν οι πληροφορίες, ότι ο εκδότης της εφημερίδας κάτι ετοιμάζει. Το απόγευμα της Κυριακής, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, επικοινώνησε με συναδέλφους και τους ενημέρωσε ότι θα κληθούν από το λογιστήριο να υπογράψουν και αμέσως να αρχίσουν εργασία για έκδοση της εφημερίδας.

Παράλληλα έχει αρχίσει ένας πόλεμος συκοφάντησης συναδέλφων, οι οποίοι είναι σταθεροί στις απόψεις τους και στην τελευταία συνέλευση όπως και σε όλες τις προηγούμενες, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης του αγώνα μας και της διασφάλισης όλων των συναδέλφων. Ενώ κάποιοι που αλλάζουν «στρατόπεδα» από τη μία ώρα στην άλλη και απαιτούν συνέλευση με 7 άτομα μόνο παρόντα για την λύση της απεργίας, καλό είναι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στους συναδέλφους τους, αλλά και τις όποιες κυρώσεις προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP