Νέα 48ωρη απεργία στον Όμιλο Λυμπέρη

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Δεν έπεισε φαίνεται τους εργαζόμενους/-ες η "σπαραξικάρδια" επιστολή του εκδότη- έτερου καππαδόκη του lifestyle- Λυμπέρη, όπου δήλωνε ότι θα καλύψει στο «μέγιστο δυνατό βαθμό» τις εκκρεμότητές του προς τους 200 και πλέον ανθρώπους που αφήνει στο δρόμο μετά το λουκέτο στις επιχειρήσεις του. Έτσι, μετά την πρώτη προειδοποιητική 48ωρη απεργία, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις εταιρείες του Ομίλου Λυμπέρη από σήμερα έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Προφανώς οι εργαζόμενοι/-ες γνωρίζουν καλύτερα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των επιστολών που γράφονται προς ανάγνωση στα μεσημεριανάδικα, καθώς μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών που είχαν δεχτεί τα τελευταία δύο χρόνια, με τις αποδοχές τους να έχουν φτάσει στο αστρονομικό ποσό των 450 ευρώ, έφτασαν τους τελευταίους 4 μήνες να δουλεύουν απλήρωτοι.

Την ίδια στιγμή, ο λουσάτος Αντώνης της καλής κοινωνίας φέσωνε το ΕΤΑΠ ΜΜΕ με χρέος 2,8 εκατ ευρώ και ετοίμαζε το σάλτο από το πλοίο που βούλιαζε, προχωρώντας σε παράνομες μεταβιβάσεις τίτλων και εργασιών σε «τρίτες» εταιρείες. Ευτυχώς που βρίσκονται σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές φίλοι εκδότες όπως ο Φιλιππόπουλος των Αττικών Εκδόσεων, να βάλουν πλάτη για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Συμπαιγνία των εργοδοτών των ΜΜΕ

Τους χειρισμούς από την πλευρά των εργοδοτών, που πλέον προσπαθούν να επωφεληθούν απ' την εμπειρία που έχουν αποκτήσει στα λουκέτα, κατήγγειλαν οι Ενώσεις του Τύπου, στην ανακοίνωσή τους με την οποία κήρυξαν απεργία στον Όμιλο Λυμπέρη από τις αρχές της εβδομάδας: 

« Η μεταβίβαση τίτλων παρά τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια και την προσωρινή διαταγή που έχουν κερδίσει για μη μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας σχεδίαζαν από καιρό την «απόδραση» από το κτίριο στο Κορωπί για να βρεθούν ενδεχομένως πίσω από τα διάδοχα σχήματα. Οι Ενώσεις επίσης καταγγέλλουν την συμπαιγνία μεταξύ των εργοδοτών των ΜΜΕ, οι οποίοι επιδεικνύοντας πρωτοφανή «αλληλεγγύη» σπεύδουν να στηρίξουν την αυθαιρεσία της οικογένειας Λυμπέρη. Ο Όμιλος Φιλιππόπουλου προσφέροντας στέγη για την εγκατάσταση κάποιων από τους τίτλους που ανήκουν στις εκδόσεις Λυμπέρη και η παντελώς άγνωστη Alpha Publishing που είχε συσταθεί πριν από 8 μήνες (συμφερόντων Κοντομηνά) προσφέροντας το κατάλληλο εταιρικό κέλυφος για να συνεχιστεί η απλήρωτη εκδοτική δραστηριότητα. Ακόμη και οι ελάχιστοι από τους εργαζόμενους του Ομίλου που κλήθηκαν να εργαστούν στους τίτλους που μεταφέρθηκαν υπό το «νέο σχήμα», επιλέχτηκαν από την ίδια την κ. Μακρή — Λυμπέρη, η οποία έχει εγκατασταθεί σε κτίριο του κ. Φιλιππόπουλου. Μάλιστα εξαναγκάστηκαν να αποποιηθούν δικαιωμάτων τους, ενώ εγκαταστάθηκαν σε νέα διεύθυνση χωρίς να έχουν λάβει καμιά εργασιακή διασφάλιση».

Οι Ενώσεις καλούν όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που ανήκουν στον Όμιλο Λυμπέρη, αλλά και σε κάθε συνδεδεμένη εταιρεία (Τεχνικές Εκδόσεις,  Three Dee κ.λπ.) να βρίσκονται σε εγρήγορση, επιφυλακή και σε αγωνιστική ετοιμότητα. Επίσης, καλούν όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ,  να  μη δεχτούν να λειτουργήσει άλλη μια πειρατική επιχείρηση στα ΜΜΕ με τον ιδρώτα και τον κόπο εκατοντάδων συναδέλφων.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP