Ανταπόκριση από τις συγκεντρώσεις - πορείες για την υποδοχή της Μέρκελ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Edit 18:50 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο αριθμός των προσαγωγών έχει ανέλθει σε 217 και των συλλήψεων σε 24.

Φωτογραφία από Μάριο Λώλο
Edit 18:00 Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 193 προσαγωγές διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 13 έχουν μετατραπεί ήδη σε συλλήψεις. Ο συνολικός όγκος των διαδηλωτών σήμερα ξεπερνάει τις 50.000. Νωρίτερα, διμοιρία των ΜΑΤ χρησιμοποίησε ως ασπίδα προστασίας από πέτρες άρτι προσαχθείσα κοπέλα.

Edit 17:45 Πάνω από 100 είναι οι προσαγωγές διαδηλωτών, τη στιγμή που στους γύρω δρόμους του κέντρου συνεχίζονται τα κυνηγητά και οι συγκρούσεις. Περισσότερα από 30 άτομα πέρασαν από το ιατρείο στο Σύνταγμα. Δύο με σοβαρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Πριν από λίγο έγιναν 4 συλλήψεις στο πάνω μέρος της πλατείας και 8 στην Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Μεγάλη συγκέντρωση Δελτάδων στην Καρ. Σερβίας και στην Βουλής.

Η μεγάλη επίθεση της αστυνομίας ξεκίνησε όταν η Μέρκελ αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο και κατευθύνθηκε προς το Χίλτον, όταν ήταν δηλαδή μακριά από τα πεδία των μαχών.

Edit 16:10 "Σκούπα" από την κάτω πλευρά της πλ. Συντάγματος πριν από λίγο, με χημικά και ξύλο.  ΜΑΤ εισβάλλουν και εντός της πλατείας, ενώ έχουν ήδη απωθήσει κόσμο μέχρι την πλ. Καπνικαρέας. Μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν Όθωνος και Αμαλίας. "Σκούπα" επιχειρείται και στην Πανεπιστημίου.

Edit 15:28 Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στα Προπύλαια με τους μπάτσους να κυνηγούν διαδηλωτές προς την Ομόνοια. Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα παραμένει μαζική και δυναμική.


Edit 15:00 Ένταση με κρότου λάμψης και χημικά αυτή την ώρα στο Σύνταγμα όπου πλήθος κόσμου προσπάθησε να ρίξει τον μπατσο-φράχτη.

Edit 14:45 Συνεχίζεται η αθρόα προσέλευση του κόσμου στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με τις τελευταιες εκτιμήσεις πάνω απο 50.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν κατά της τρόικας εσωτερικου και εξωτερικού με επικεφαλή την Καγκελάριο Αγκέλα.

Edit 14:10 Με πλαστικά μπουκάλια και γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν την αυτοκινητοπομπή της Γερμανίδας Καγκελάριου οι εργαζόμενοι του Ερρίκος Ντυνάν, οι οποίοι βρίσκονται ακόμα περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Edit 14:00 Συνεχίζονται οι προσαγωγές περιμετρικά του Συντάγματος (Μοναστηράκι, Ακαδημίας, κτλ). Αρκετός κόσμος στην πάνω πλευρά του Συντάγματος, μικροεντάσεις στην Ακαδημίας και την Πανεπιστημίου.


ΜΑΤ στη Φιλελλήνων, χαρακτηριστικό το σύνθημα πίσω τους

Edit 13:30 Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος το αεροπλάνο που επιβαίνει η Μέρκελ.

Edit 13:20 Αστυνομικοί εμποδίζουν τους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους στο Ερρίκος Ντυνάν να εξέλθουν απ' αυτό. Ψεκασμοί με χημικά από την αστυνομία και δυναμική απάντηση των εργαζομένων, οι οποίοι δεν υποχωρούν.

Update 13:15 Πολλές οι προσαγωγές και οι εξακριβώσεις στοιχείων ακόμα και σε ολόκληρα μπλοκ διαδηλωτών (όπως αυτό του Δικτύου) από την αστυνομία, τη στιγμή που ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας.


Μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις έχουν στηθεί στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ. Πάνω από 7.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της πρωτεύουσας, η οποία από το πρωί θυμίζει κατεχόμενη πόλη. Φαίνεται ότι η εντολή είναι όποιος πατάει στην πλ. Συντάγματος να προσάγεται. Ήδη ένα στέλεχος του Σύριζα (!) και 20 άλλα άτομα (οι 10 μαθητές) έχουν προσαχθεί αναίτια.

 

Από χτες (08/10/2012) η ΓΑΔΑ με μια ανακοίνωση που θα βρίσκαμε στα αρχεία των εφημερίδων ως ανακοίνωση της Κομαντατούρ είχε δημιουργήσει κλίμα τρομοκράτησης των πολιτών που θα ήθελαν να διαδηλώσουν. Αναφέρει χαρακτηριστικά: 
Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP