Για την επίθεση στην αντιφασιστική μηχανοκίνητη περιπολία

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

19:45 Επίθεση της αστυνομίας στους αλληλέγγυους διαδηλωτές πριν από λίγο στα δικαστήρια. Ενώ οι κατηγορούμενοι αποχωρούσαν, διμοιρίες επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο απωθώντας τον βίαια έξω από την Ευελπίδων. Ακολούθησε νέα επίθεση από μηχανοκίνητες ομάδες μπάτσων, οι οποίες  και κυνηγάνε τους διαδηλωτές στα γύρω στενά.


Την Κυριακή το βράδυ (30/9) αντιφασιστική μηχανοκίνητη περιπολία - η τρίτη κατά σειρά σε  διάστημα 2 εβδομάδων - περνώντας από την πλ. Αμερικής, πέτυχε συγκεντρωμένους φασίστες στην οδό Φυλής (όπου συνηθίζουν να μαζεύονται πλέον σχεδόν κάθε βράδυ και να σπάνε μαγαζιά μεταναστών). Μόλις έγιναν αντιληπτοί τους επιτέθηκαν με αποτέλεσμα 2 από αυτούς (που πρωτοστάτησαν σε επιθέσεις εναντίον της Τανζανικής κοινότητας) να σταλούν στο νοσοκομείο. Ακολούθησε επίθεση από ΔΙΑΣ/Δέλτα που βρίσκονταν καθ' όλη την διάρκεια της μοτοπορείας πίσω από την αντιφασιστική, στο ύψος της Μ. Βόδα. Η ένταση συνεχίστηκε μέχρι τα Εξάρχεια με πολλές κρότου λάμψης και αρκετό ξύλο. Προσαγωγές έγιναν στην Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια, στη Ζωοδόχου Πηγής και στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου είχαμε σοβαρό τραυματισμό, όταν αστυνομικές δυνάμεις έπεσαν με τις μηχανές πάνω σε άτομο και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μαζικά.


Οι αρχές δεν επέτρεπαν επαφή των 15 συλληφθέντων - μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τραυματίες  -με τους δικηγόρους τους, για πάνω από 17 ώρες. Από τους δικηγόρους υπάρχουν ήδη κατηγορίες για βασανιστήρια εντός της αστυνομικής διεύθυνσης. Οι συλληφθέντες ενώ ήταν δεμένοι, χτυπήθηκαν ξανά μέσα στην ΓΑΔΑ ενώ οι μπάτσοι τους τράβαγαν αναμνηστικές φωτογραφίες. 

Οι κατηγορίες με τις οποίες οδηγούνται στον εισαγγελέα είναι αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, με επιβαρυντικό την κάλυψη προσώπου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, επιβαρυντική περίπτωση διακεκριμένων φθορών και νόμος περί όπλων. Καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας εκατοντάδες αλληλέγγυοι βρίσκονται στα δικαστήρια.

Σήμερα περνάνε από εισαγγελέα στις 18.00 στο κτίριο 16 της Ευελπίδων, ας είμαστε όλοι εκεί.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP