24ωρη προειδοποιητική απεργία στην ΕΡΤ

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012


Η απαξίωση επιβάλλεται να προηγηθεί της ιδιωτικοποίησης προκειμένου να αναλάβουν οι εργολάβοι. Για την είσοδο των τελευταίων απαιτείται να εγκαθιδρυθούν νέα, δριμύτερα συμβόλαια θανάτου για τις εργασιακές σχέσεις: με νέες απολύσεις, με προσλήψεις με μπλοκάκια και, πάνω απ’ όλα, με… μια από τα ίδια για ένα οργανισμό όπως αυτόν της ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή, οι νυν τρικομματικοί της εξουσίας διατηρούν ευθαρσώς την υποτιθέμενη «δημόσια τηλεόραση» ως διαπιστευμένη κρατική, διορίζοντας ένα καλοπληρωμένο στρατό ο οποίος θα ελέγχει την πληροφόρηση που θα διοχετεύεται. Σιγά μην ήταν ποτέ, και πόσο μάλλον σήμερα, τα κρατικά κανάλια ανεξάρτητα και αποχρωματισμένα από την εκάστοτε εξουσία.

Εντούτοις, όσο κι αν «αυτά συνέβαιναν πάντα», το τότε δεν είναι ίδιο με το τώρα. Η ανελέητη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και η ισοδυναμία της με την εξαθλίωση των εργαζόμενων (πλην των «ημέτερων» και των «δικών τους») ίσως επιφέρει απρόβλεπτους κλυδωνισμούς. Οι συνάδελφοι στην ΕΡΤ τους αισθάνονται ήδη και, έως ότου μετρήσουν τις πραγματικές τους δυνάμεις, προχωρούν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Ακολουθεί το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ:

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε να κατέβουμε οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ , εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης, απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοσή της σε συμφέροντα εργολάβων εξωτερικών και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές.

Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν μέσα στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.

-Η ΕΡΑ έχει «παραδοθεί» στην πλειοψηφία σε χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα . Την ίδια ώρα που εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου παραγκωνίζονται και μένουν άπραγοι και υποαπασχολούμενοι για να βολεύονται ημέτεροι.

- Για πρώτη φορά μετά το 2003, στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της ΝΕΤ επιχειρείται να εισαχθεί ο θεσμός των μεικτών παραγωγών , παραχωρώντας κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε. Υπόσχονται προσλήψεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ και δημιουργώντας «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν

- 60 δημοσιογράφοι με ΣΟΧ , οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαγωνισμό πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη , χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.

- 35 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί 1εκ.50χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και την Διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι την Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2012:

– Να παγώσει κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στην ΝΕΤ στην ΕΡΑ.

– Να δεσμευθούν για ανανέωση όλων των συμβάσεων ΣΟΧ

– Να μην προχωρήσει στην επιστροφή στην δελτίων παροχής υπηρεσιών στην ΕΡΤ

– Να ισχύσει ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΡΤ για τις συμβάσεις ΠΕΘ.

– Να υπογραφούν οι ΣΣΕ.

Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP