110 προσαγωγές εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στη ΓΑΔΑ

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Update Από τον εισαγγελέα θα περάσουν τελικά αύριο 12 από τους 106 συλληφθέντες με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Στους υπόλοιπους 94 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Update 18:35 Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που προσήχθησαν το πρωί, παραμένουν ακόμα στη Γενική Ασφάλεια, παρά την έντονη φημολογία για μεταγωγή τους.
Update 18:15 Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που προσήχθησαν το πρωί, κρατούνται ακόμα στη Γενική Ασφάλεια και παραμένει άγνωστο αν θα μετατραπούν οι προσαγωγές τους σε συλλήψεις ή όχι.
Update 16:50 Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσαχθέντες είναι περίπου 120 και θα μεταχθούν στην Ευελπίδων
Update 15:00 Συνεχίζεται η συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από εργαζόμενους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Πλήθος αλληλέγγυων έχει ήδη φτάσει για να ενισχύσει την απαίτηση να απελευθερωθούν αμέσως οι 110 προσαχθέντες. Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι έξι μήνες απλήρωτοι και η εταιρεία τους ζητάει να συμφωνήσουν να δουλεύουν εκ περιτροπής 1 ημέρα την εβδομάδα.

Update: Οι συγκεντρωμένοι έξω από τη ΓΑΔΑ συνεχίζουν να απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Μικρής έκτασης συγκρούσεις και έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.

Από το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα 6 μηνών και να μην εφαρμοστεί το σχέδιο εκ περιτροπής εργασία 1 μέρας εργασίας την εβδομάδα, συγκεντρώθηκαν στο Πεντάγωνο και κατάφεραν να μπουν στο Υπ. Εθνικής Άμυνας με σκοπό να συναντήσουν τον αρμόδιο Υπουργό.

Αφού κατάφεραν να σηκώσουν τα ρολά ασφαλείας και να μπουν στο κτίριο, λίγο αργότερα εμφανίστηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, τους ξυλοκόπησαν άγρια και προσήγαγαν εκατοντάδες από αυτούς.

φωτογραφία από Ellinofreneia

Αυτή τη στιγμή, οι προσαχθέντες βρίσκονται στη ΓΑΔΑ ενώ το ρεύμα της Λ. Αλεξάνδρας έχει κλείσει από τους αλληλέγγυους συναδέλφους τους και έχουν ξεσπάσει νέες συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.


(βιντεο από την είσοδο στο Υπουργείο)

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP