Συγκρούσεις χθες στις Σκουριές ενάντια στα μεταλλεία χρυσού: Φωτιές και συλλήψεις - Σιωπή στα ΜΜΕ

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

1.500 άνθρωποι ανηφόρισαν και πάλι χθες (9/9) στο πανέμορφο δάσος των Σκουριών στον Κάκαβο, ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», ιδιοκτησίας της καναδικής ElDorado Gold και του Μπόμπολα, στη Β. Χαλκιδική.

14 διμοιρίες ΜΑΤ επιστράτευσε το ελληνικό κράτος για να προστατεύσει τα χρυσοθηρικά σχέδια των «επενδυτών» και να έρθει η «ανάπτυξη», γιατί αυτοί οι αμετανόητοι κάτοικοι δεν εννοούν να δεχτούν την «ευλογία του χρυσού» στον τόπο τους. Νωρίς, σταματούσαν τα πούλμαν των διαδηλωτών για έλεγχο, καθυστερώντας την άφιξή τους στη διαδήλωση. Αργότερα, επιτέθηκαν με βάση το δόγμα της μηδενικής ανοχής, μη επιτρέποντας στους κατοίκους να πλησιάσουν στο σημείο των εργασιών. Δεν δίστασαν μάλιστα να κόψουν ακόμα και υπεραιωνόβια δέντρα για να αποκλείσουν το μονοπάτι:
Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις, εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χημικών, τραυματισμοί όλα όπως και την προηγούμενη φορά δηλαδή, με τη διαφορά ότι τώρα τα δακρυγόνα διασποράς των ΜΑΤ το έκαψαν χειρότερα το δάσος:

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας έγιναν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι 4 μετράπηκαν σήμερα σε συλλήψεις, καθώς ο κ. Δένδιας φέρεται να ζήτησε επιτακτικά αποτελέσματα της τεράστιας αστυνομικής μηχανής που κινητοποίησε. Σε μια τυπική επίδειξη του πώς η αστυνομία κατασκευάζει ενόχους για να συγκαλύψει τις παράπλευρες επικοινωνιακές απώλειες της κατασταλτικής βίας, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. καταλογίζει στους διαδηλωτές, μεταξύ άλλων, και «εμπρησμούς εκ προθέσεως σε τουλάχιστον δεκαπέντε σημεία στην ευρύτερη δασική έκταση»... Κι επειδή σίγουρα δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά στα Δελτία των 8, συνεχής ενημέρωση υπάρχει στο Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων: http://antigoldgreece.wordpress.com.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP