Ενημέρωση από 24ωρη απεργία 26/09

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

21:45 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η βραδινή πορεία στου Ζωγράφου, μετά την πρωινή και απογευματινή επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές. Πάνω από 500 άτομα (εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πολλούς περισσότερους) πορεύτηκαν με παλμό στην πόλη δείχνοντας ότι η κρατική τρομοκρατία δεν τρομάζει, αλλά ατσαλώνει ακόμα περισσότερο τη θέληση.

19:35 Επίθεση μηχανόβιων μπάτσων ΚΑΙ στη μικροφωνική ενημέρωσης για τα πρωινά συμβάντα στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με το ιντιμίντια δελτάδες κύκλωσαν απρόκλητα τον κόσμο και έχουν προβεί σε 6 προσαγωγές.

Στις 20:00, διοργανώνεται μικροφωνική στο μετρό Δάφνης από την Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου, στο ίδιο σημείο που σήμερα το πρωί η προσυγκέντρωση διαλύθηκε και πολλοί διαδηλωτές προσήχθησαν. http://katadimadim.blogspot.gr/

18:20 Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, με αφορμή τις πρωινές συλλήψεις.

18:10 Από επίσημες πηγές, μέχρι στιγμής το νούμερο των προσαγωγών είναι 105 και των συλλήψεων 21.
Φωτογραφία από τον συνάδελφο Μάριο Λώλο


17:45 Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι προσαγωγές υπερβαίνουν τις 130, ενώ 12 από τις πρωινές προσαγωγές στου Ζωγράφου μετατρέπονται σε συλλήψεις, γιατί ο κόσμος απλά επιχείρησε να συμμετάσχει στην πορεία.

17:00 Επίθεση της αστυνομίας αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια από την Αραχώβης κ' Οικονόμου, κοντά στην πλατεία. Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε μια τουλάχιστον βίαιη προσαγωγή.

16:45 Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής κάνουν λόγο για τουλάχιστον 100 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 20 έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

16:35 Εκατοντάδες αλληλέγγυοι παραμένουν  έξω από τη ΓΑΔΑ, τη στιγμή που διαρκώς οι αστυνομικοί μεταφέρουν εκεί νέους προσαχθέντες, ενώ το αστυνομικό κράτος δεν επιτρέπει την είσοδο στους δικηγόρους που παρίστανται. Πολλές προσαγωγές έγιναν στην Ε. Μπενάκη κ' Σόλωνος, έπειτα από την επέμβαση της υδροφόρας Αύρας.

Βίντεο της βάναυσης επίθεσης των ΜΑΤ, ώστε να εκκενώσουν το Σύνταγμα.
15:45 Ελεύθερος αφέθηκε ο συνάδελφος δημοσιογράφος που είχε προσαχθεί νωρίτερα επειδή είχε μαζί του προστατευτική μάσκα.

Η Αύρα στην Ε. Μπενάκη, φωτογραφία από twitter (@contrabbando)
15:20 Περίπου 250 άτομα είναι αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα στη ΓΑΔΑ, ενώ αλληλέγγυοι καταφθάνουν διαρκώς. Διμοιρίες είναι παρατεταγμένες απέναντί τους. Την ίδια στιγμή διαδηλωτές συγκρούονται με τα ΜΑΤ στη συμβολή Αιόλου κ' Σταδίου.

15.15 Αυτή τη στιγμή η Αύρα της αστυνομίας μπαίνει στα Εξάρχεια από την οδό Ε. Μπενάκη.  Εικόνες του προηγούμενου αιώνα ξαναζωντανεύουν. Προηγήθηκαν συγκρούσεις και οδοφράγματα στην Σόλωνος. Στην Παν/μίου και Ε. Μπενάκη έγιναν 5 προσαγωγές.


Φωτογραφία από twitter (Apostolis Fotiadis)
15:10 Το κρατικό κανάλι κάνει λόγο για δεκάδες προσαγωγές κατά τα βίαιη απώθηση των διαδηλωτών από το Σύνταγμα.

15:05 Ενώ μπλοκ σωματείων έστριβαν στην οδό Ε. Μπενάκη από Παν/μίου έγινε επίθεση από ομάδες Δίας, Δέλτα και ΜΑΤ στο πίσω μέρος των μπλοκ.

14:50 Κάλεσμα γίνεται αυτή τη στιγμή από τις λαϊκές συνελεύσεις για τη ΓΑΔΑ, ως αλληλεγγύη στους πρωινούς προσαχθέντες. Θυμίζουμε ότι το πρωί έγιναν δεκάδες προσαγωγές μελών λαϊκών συνελεύσεων στου Ζωγράφου και στη Δάφνη, οι οποίοι παραμένουν έγκλειστοι στη ΓΑΔΑ.

14.45 Παρά το όργιο καταστολής, μπλοκ διαδηλωτών συνεχίζουν και περνάνε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος.

14:35 Συγκρούσεις αυτή τη στιγμή και στην πάνω μεριά της πλ. Συντάγματος. Εν μέσω χημικών, και ξύλου οι δυν. καταστολής απωθούν τους διαδηλωτές προς Πανεπιστημίου. Επιτέθηκαν τόσο από την πλευρά του Ζαππείου όσο και από τη Μ. Βρετάνια. Δέντρο φλέγεται εντός του Εθν. Κήπου.

14:25 Πενήντα μηχανές Δίας και Δέλτα στην Πλάκα στην οδό Νικοδήμου και στα υπόλοιπα στενά, ετοιμάζονται για επίθεση στους διαδηλωτές που κατεβαίνουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ τα στενά. Διμοιρίες εισήλθαν και μέσα στην πλ. Συντάγματος.

14:20 Διμοιρία έκανε την εμφάνισή της από την Καρ. Σερβίας με αποτέλεσμα να δεχτεί την επίθεση με πέτρες και μολότοφ. Εκτεταμένες οι συγκρούσεις στο κάτω μέρος της πλ. Συντάγματος. Μεγάλη ένταση και στην οδό Φιλελλήνων με τις διμοιρίες να επιχειρούν κυκλωτική κίνηση στον εκεί κόσμο. Οι διαδηλωτές συγκρούονται εν μέσω χημικών και κυνηγιού.

14:15 Ένταση αυτή τη στιγμή έξω από τη Μ. Βρετάνια ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ, οι διαδηλωτές επιτίθενται με μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης. Συντεταγμένα και οργανωμένα παραμένουν τα μπλοκ των διαδηλωτών.

 14:10 Αυτή τη στιγμή περνάνε από την κάτω πλευρά της πλ. Συντάγματος μαζικά και δυναμικά μπλοκ των σωματείων και συνελεύσεων βάσης, των λαϊκών συνελεύσεων, το αναρχικό/αντιεξουσιαστικό μπλοκ κλπ.

13:31 Σύμφωνα με το "Κόκκινο 105,5" δημοσιογράφος του Έθνους προσήχθη λόγω του ότι έφερε αντιασφυξιογόνο μάσκα. Υπάρχει πρωτοφανής παρουσία δυνάμεων καταστολής στην πλ. Συντάγματος, ενώ έχουν πλαγιοκοπήσει και τα μπλοκ που ανεβαίνουν από την οδό Πανεπιστημίου.

13:10  Η πορεία συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς, καθώς το πλήθος είναι πολύ μεγάλο. Στη Β. Γεωργίου τριπλά κορδόνια ΜΑΤ "περιφρουρούν" τα ξενοδοχεία, ενώ ανεξακρίβωτες πληροφορίες μιλάνε για παρουσία φασιστών στη Μητροπόλεως. Έντονη η παρουσία του μπλοκ των σωματείων βάση και των εργατικών συνελεύσεων καθώς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού μπλοκ. Κυριαρχούν εργατικά και αντιφασιστικά συνθήματα.

12.45 Άρχισαν να αποχωρούν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ πριν από λίγο.

12.37 Ξεκινάει η πορεία από το Μουσείο, ο κόσμος κινείται με δυσκολία. Τα μπλοκ του ΠΑΜΕ έχουν γεμίσει το Σύνταγμα και εκτείνονται μέχρι πλατεία Κλαυθμώνος και από κει μέχρι το πεδίο του Άρεως οι υπόλοιποι.


Συνέχεια ενημέρωσης

2 σχόλια:

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 - 6:00 μ.μ.  

video gia tin ispania kai tous fotoreporter , ta idia simvenoun telika pandou
http://www.youtube.com/watch?v=BUVr-Lcnq-8&feature=youtu.be

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2012 - 10:22 μ.μ.  

πέρασαν από μπροστά μας και ξοπίσω τους τα ΜΑΤ-αστακοί κι οι μηχανές....έφαγαν κράξιμο

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP