Ενημέρωση από 24ωρη απεργία 26/09

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 12.10 Πολύς ο κόσμος που συμμετέχει στη σημερινή απεργιακή πορεία, παρά την τρομοκρατική απαγόρευση από το κράτος σε μερίδα διαδηλωτών να πορευτεί. Στο Παγκράτι τα πράγματα ηρέμησαν και οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς την κεντρική πορεία.

12:00 Συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε γειτονιές της Αθήνας ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ σε διαδηλωτές να πορευτούν. Μέχρι στιγμής σε Ζωγράφου και Δάφνη έγιναν βίαιες προσαγωγές, ενώ παρόμοιο σκηνικό φαίνεται να στήνεται και στο Παγκράτι. Οι προσυγκεντρώσεις ήταν κατά βάση καλεσμένες από τις αντίστοιχες λαϊκές συνελεύσεις.

11:50 Ξύλο και προσαγωγές στην πλ. Γαρδένια στου Ζωγράφου. Ομάδες Δ και Δίας επιχείρησαν να απαγορεύσουν σε 50 περίπου συγκεντρωμένους διαδηλωτές να κατέβουν προς το κέντρο και την κεντρική απεργιακή πορεία, απαιτώντας ταυτόχρονα να προβούν σε εξακρίβωση στοιχείων. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν και με αλυσίδες επιχείρησαν να κατέβουν στο δρόμο. Τότε οι αστ. δυνάμεις άρχισαν με γκλομπ και τις μηχανές να επιτίθενται στους διαδηλωτές, κυνηγώντας τους στα γύρω στενά. Γύρω στα 25-30 άτομα προσήχθησαν.

Παρόμοιο σκηνικό στήθηκε νωρίτερα και στη Δάφνη, όταν και συνελλήφθησαν έξω από το μετρό 30 διαδηλωτές, σύμφωνα με το ιντιμίντια.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP