Κάλεσμα από τους εργαζόμενους του ΑΛΤΕΡ για συμπαράσταση στα δικαστήρια την Τετάρτη 19/09

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012


Η παράταση ή μη της ομηρίας των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ θα κριθεί στα δικαστήρια την προσεχή Τετάρτη. Ο πραγματογνώμονας Καταγής ζητά να παραταθεί η κατάθεση εισήγησης για την υπαγωγή του σταθμού στο άρθρο 99, πράγμα που επιθυμεί διακαώς η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους ζητούν τη λήψη απόφασης άμεσα, ώστε να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, την ίδια στιγμή που και για τον τελευταίο εργαζόμενο το επίδομα ανεργίας τελειώνει τον Οκτώβριο. 

«15 μήνες μετά πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να μάθουμε αν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας!», λένε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που ακολουθεί. Οι εργαζόμενοι καλούν σε μαζική παρουσία των εργαζομένων και των αλληλέγγυων την Τετάρτη 19/09 στην αίθουσα 12 στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων.


Την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στα δικαστήρια της Αθήνας η αίτηση του πραγματογνώμονα κ. Καταγή με την οποία ζητά να πάρει παράταση για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή του Άλτερ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.Όλοι οι εργαζόμενοι του Άλτερ πρέπει να είμαστε εκεί γιατί αφορά τα δεδουλευμένα μας και τη δουλειά μας.
Να παρακολουθήσουμε τη δίκη στην αίθουσα 12 στο κτήριο 6 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. 
Πρέπει να είμαστε εκεί από τις 8.15 το πρωί. Ως γνωστόν, δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις. Όμως εμείς θα ζητήσουμε να πάρει προτεραιότητα και να εκδικαστεί πριν την προγραμματισμένη στάση εργασίας λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της υπόθεσης. 
Για τους περισσότερους εργαζόμενους έχει τελειώσει το επίδομα ανεργίας ή τελειώνει για τους τελευταίους τον Οκτώβριο... Δεν μπορεί να παρατείνεται η αγωνία ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα να ζήσουν τις οικογένειες τους. Κρίνεται το μέλλον μας.
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα παραταθεί η ομηρία μας που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 με την έναρξη της διαδικασίας διαπραγμάτευσης η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί 15 μήνες μετά.Πρέπει να δοθεί ένα τέλος. Να μάθουμε αν θα πάρουμε τα δεδουλευμένα μας και το μαγαζί θα μείνει ανοικτό για να έχουμε δουλειά ή αν θα οδηγηθεί σε πτώχευση. 
Η παρουσία όλων των εργαζομένων του Άλτερ και των ανθρώπων που είναι στο πλευρό μας όλο αυτό το διάστημα, κρίνεται επιβεβλημένη.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP