15ήμερη απεργία στους ρ/σ «ΑLPHA», «ΟRANGE» και «LOVE»

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοινώσεις της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Σχετικά με το ρ/σ «ALPHA»:
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και την προκλητική τους στάση με σωρεία ενεργειών κατά της ΕΤΕΡ και των τεχνικών του ALPHA (πχ συλλήψεις τεχνικών) απαντώντας στις απολύσεις και τις πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, αποφάσισε την κήρυξη:15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA98,9» με αιτήματα:

1.
Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που απελύθησαν (οι 3 από αυτές έγιναν χθες το απόγευμα την ώρα της μεσολάβησης στον ΟΜΕΔ), επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012 και δύο από αυτούς επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ενώσεώς μας.
2.
Να απέχει η διοίκηση του ALPHA από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών.
3.
Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας. Οι αθρόες απολύσεις των τεχνικών και η χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων ή επισφαλώς εργαζόμενων για το σπάσιμο της απεργίας μας, δείχνει στους ακροατές του εν λόγω ραδιοσταθμού το επίπεδο της ενημέρωσης που προσφέρει.
Καλούμε τον Υπουργό Εργασίας να σταματήσει να καλύπτει την εργοδοσία και  να ενεργοποιήσει πλέον το Σώμα Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας για την πάταξη της αυθαιρεσίας και της κατά συρροή παραβίασης της ΣΣΕ των τεχνικών της ραδιοφωνίας.
Καλούμε την Ελληνική αστυνομία και την Εισαγγελία Αθηνών να διερευνήσουν το πρωτοφανές γεγονός της σύλληψης των βαρδιών ασφαλείας της απεργίας μας την 19η/9ου/2012 και της άρνησης των ανδρών του ΑΤ Παιανίας να μας επιδείξουν την εισαγγελική εντολή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις.
Αυτά προς το παρόν και να είναι σίγουροι οι «διευθυντάδες» συνδαιτυμόνες των «πολιτικοποινικών» ότι θα επανέλθουμε…

Ανακοίνωση για τους ρ/σ «ORANGE» και «LOVE»

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την μη προσέλευση της εργοδοσίας των δύο ραδιοσταθμών στην διαδικασία διαλόγου στον ΟΜΕΔ και απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων από την διοίκηση των ραδιοσταθμών «ORANGE» και «LOVE» αποφάσισε την κήρυξη: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Τετάρτης 26ης Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «ORANGE» και «LOVE» με αίτημα:
Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) των ραδιοσταθμών.
Καλούμε την Διοίκηση των ραδιοσταθμών « ORANGE» και «LOVE» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων από την εργοδοσία.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP