Ανταπόκριση από την πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012


Μαζικότατη ήταν η χτεσινή (23/07) πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς χαλυβουργούς που για 9 ολόκληρους μήνες συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, αρνούμενοι την εκ περιτροπής εργασία και τις απολύσεις των συναδέλφων τους.

Ενάντια στην εργοδοσία του Μάνεση, του «λαγού» των βιομηχάνων στην εργοδοτική επίθεση (όπως λένε και οι ίδιοι οι χαλυβουργοί), ενάντια την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ_ΔΗΜΑΡ, της οποίας ο επικεφαλής Σαμαράς έστειλε τα ΜΑΤ ως ένστολους μπράβους του Μάνεση να χτυπήσουν τους απεργούς και ενάντια στα μίντια που παραπληροφορούν συνειδητά και στοχευμένα, πάνω από 7.000 αλληλέγγυοι πορεύτηκαν χτες το βράδυ στην διαδήλωση που ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στα Προπύλαια (περνώντας από τη Βουλή).


Το πανό του σωματείου των χαλυβουργών ήταν επικεφαλής, ενώ ακολουθούσαν σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ταξική Πορεία κ.α.), οι αναρχοσυνδικαλιστές της Ροσινάντε, ο Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών κ.α.

Παρά το δύσκολο της περιόδου, αυτή η πορεία ανέδειξε ότι οι χαλυβουργοί δεν είναι μόνοι τους και ότι ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP