Σύλληψη συναδέλφου στη Θεσσαλονίκη μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας!

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Όπως αναφέρεται στο http://greektv-com.blogspot.gr "Ο απολυμένος από το Libero FM όπου η εργοδοσία εφαρμόζει όλες τις δυνατότητες των μνημονιακών νόμων, Βασίλης Ηλιάδης συνελήφθη από την αστυνομία μέσα στο κτήριο της Επιθεώρησης εργασίας!

Την καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου (http://mao.gr/2012/07/04/libero-silipsi/). "Η σύλληψη του απολυμένου έγινε από την αστυνομία κατά τη διαδικασία τριμερούς συνάντησης, όπου θα συζητούνταν η καταγγελία του, για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του, την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του καθώς και τις αφόρητες-εκβιαστικές πιέσεις της εργοδοσίας για σύσταση εργοδοτικής Ένωσης Προσώπων με σκοπό τη δραστική μείωση των μισθών των εργαζόμενων."Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΕΡ Μ-Θ καταγγέλλει την εργοδοσία του Libero Fm ότι μετά την αποτυχημένη προσπάθειά της για μείωση 50% στους μισθούς, έπεισε τους εργαζόμενους να ιδρύσουν Ένωση Προσώπων, βάζοντας οι ίδιοι το σκοινί στο λαιμό τους. Ακολουθεί η ανακοίνωση:  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς νόμους που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση, προσπαθούν να ξεριζώσουν και να κονιορτοποιήσουν ότι έχει κερδίσει η εργατική τάξη τις τελευταίες δεκαετίες.
Ξεκινώντας από τον εξευτελισμό των εργαζομένων με την τρομακτική μείωση των μισθών τους και φτάνοντας έως την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, οι εργοδότες άρχισαν έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον μας χωρίς πραγματικά να φαίνεται ότι θα υπάρξει ένα τέλος. Το μένος που εκφράζεται από τους περισσότερους είναι πραγματικά πρωτοφανές. 
Δυστυχώς σε αυτόν τον πόλεμο πολλές φορές σύμμαχοι των εργοδοτών είναι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που για διαφόρους προσωπικούς ή μη λόγους (πχ παραπλάνηση-ψυχολογική πίεση) παίρνουν το μέρος τους, ρυθμίζοντας και καταστρέφοντας έτσι τη ζωή των συναδέλφων τους που παρουσιάζουν σθεναρή αντίσταση. 
Εκμεταλλευόμενη λοιπόν την κατάσταση, η εργοδοσία του ραδιοσταθμού «libero fm» αφού δεν πέτυχε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με το σύνολο του προσωπικού της, που προέβλεπε τη μείωση των αποδοχών του κατά 50%, κατόρθωσε με εκβιαστικά διλήμματα να πείσει ένα κομμάτι των υπαλλήλων της να ιδρύσουν μια ένωση προσώπων, με απώτερο σκοπό την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας ώστε να μειωθεί ο μισθός και των τεχνικών, οι οποίοι δεν συναινούσαν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων. 
Δεν έμεινε όμως εκεί. Θέλοντας να πιέσει και άλλο τους εργαζόμενους, προχώρησε και σε μια απόλυση τεχνικού έξι μέρες μετά την κοινοποίηση της εσσε στους τεχνικούς, φυσικά με μειωμένη αποζημίωση λόγω της εσσε και χωρίς να εξοφλήσει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα δύο και πλέον μηνών, το επίδομα αδείας 2012 κ.ά.. Δύο μέρες μετά προσέλαβε δύο «τεχνικούς» με μισθό εσσε!!! 
Είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες αυτές έχουν ως στόχο τη δημιουργία κλίματος ανασφάλειας και εκφοβισμού. Επίσης τίθεται ζήτημα σχετικά με την νομιμότητα της σύστασης της ένωσης προσώπων καθώς και την εγκυρότητα της αναφερόμενης επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 
Δεν θα ανεχθούμε τα όργια αυθαιρεσιών και παραβιάσεων της ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά της εργοδοσίας του εν λόγω ραδιοσταθμού. Οι προκλητικότατες αυτές ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα. 
Άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τεχνικού και οριστική διάλυση της ένωσης προσώπων.
Με τους συλλογικούς μας αγώνες θα σπάσουμε το κλίμα εκφοβισμού και ανασφάλειας που προσπαθούν να σπείρουν στους εργαζόμενους οι εργοδότες και τα δεκανίκια τους. Δεν θα τους περάσει. Φροντίζαμε, φροντίζουμε και θα φροντίζουμε εμείς για αυτό. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Χατζηγεωργίου Κων/νος Στεφανίδης Κοσμάς

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP